הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כוס מים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
1 כף שמן זית
1 כף סוכר
לבשר:
½ ק"ג בשר בקר טחון גס - רצוי צלעות
3 או 4 עגבניות מגורדות
1 כפית קורנית =טימין
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
מלח
פלפל שחור
4 - 5 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כוס חציל חתוך לקוביות של 1 ס"מ
½ כוס טבעות זיתים ירוקים
צנובר למי שרוצה
אופן ההכנה
הבצק:
1. להמיס את הסוכר במים לחמם מעט את המים משהו כמו 30 מע'
להוסיף את השמרים ולהמתין להמסתם ותסיסתם.
2. לערבב את שאר המרכיבים בתוך קערה או על השיש. ליצור גומה
באמצע ושפוך לתוכה את המים עם השמרים שתססו. לערבב וללוש
לעיסה אחידה. להכניס לשקית ניילון ולקשור. והניח לתפיחה במשך
שעה. להוציא מהשקית וללוש עד שהבצק ישוב לגודלו שלפני ההתפחה.
להחזיר לשקית , לקשור ולהתפיח שעה נוספת.
3. להוציא מהשקית ולרדד על משטח מקומח לעובי של כ - 8 מ"מ.
4. לשמן תבנית ולהניח עליה את הבצק המרודד.
הבשר:
1. לערבב את הפפריקה עם השמן.
2. לערבב את שאר המרכיבים למעט הזיתים והבצל לתערובת אחידה
להקפיד שלא יתקבל גוש אם כן, יש לפורר אותו. להוסיף את השמן
ולערבב.
3. לפזר את הבשר באופן אחיד על הבצק ולפזר מעליו זיתים ובצל.
4. לחמם את התנור ל - 250 מע' להכניס את התבנית ולאפות
10 דקות להנמיך את החום ל - 170 מע' ולאפות עד כ - 15 דקות.
אפשר לאפות גם בגריל פחמים עם מכסה או אפילו גריל ללא מכסה
שאילתרתם לו מכסה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
