הוראות הכנה
מרכיבים
20 גר' שמרים
כפית סוכר
¾ כוס מים פושרים
2 וחצי כוסות קמח
כפית מחוקה מלח
מים פושרים לפי הצורך
רסק עגבניות מתובל-(כף גדושה רסק, כף מים, כף שמן, מלח, פלפל, שום קצוץ)
גבינה צהובה
ירקות
זיתים
אורגנו
אופן ההכנה
מערבבים היטב ומתפיחים במקום חמים את החומרים הבאים: 20 גרם שמרים, כפית סוכר ו-¾ כוס מים פושרים.
יוצקים את השמרים שתפחו לתוך כלי עם הקמח, השמן והמלח. מערבבים בכף עץ בתוספת מים פושרים עד שמתקבל בצק רך היורד בקלות מדפנות הכלי.
עוברים ללישה ביד. הלישה חייבת להיות רבה ויסודית על מנת שהשמרים יתערבבו היטב בבצק ושהתפיחה תהיה אחידה. (בצק שמרים טוב=בצק עם בועות אוויר).
מתפיחים כשעה, מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית, משמנים את התבנית ומניחים עליה את הבצק. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות המתובל שלנו, מפזרים גבינה צהובה מגורדת (לפי טעמנו), מקשטים בטבעות בצל, פלפל, עגבניות וזיתים (לפי בחירה). מתבלים באורגנו. מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים בתנור חם עד שהבצק מקבל צבע זהוב.
מגיש:
מקור: נעמה-חוג בישול
שתף את המתכון
