הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (1 שקית שמרית)
2 ו-2/4 כוסות מים (650מ"ל)
1 כף מלח
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות (אפשר גם 5 דקות לישה ביד)
מכסים את הבצק בנילון נצמד או מגבת לחה ומניחים עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הבצק ע"מ לא להוציא את האוויר מהבצק.
משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
לפיצה או לפוקצ'ה, מרדדים כדור בצק עם מערוך על משטח מקומח לקוטר של כ-30-35 ס"מ או למלבן בגודל תבנית התנור.
מניחים את הבצק המרודד על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או לקמח את התבנית)
מוסיפים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה. מוציאים כשהבצק מקבל גוון שחום (גם מלמטה)
מגיש:
מקור: סגנון
שתף את המתכון
