הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפו"א מגוררים דק
2 בצלים גדולים מגוררים דק
1 עגבניה מגוררת דק
2 כפות רסק - או לפי העין. תלוי במרקם הרוטב המתבקש.
פפריקה אדומה - לפי העין והטעם
פפריקה חריפה - מעט
מלח - מעט
סוכר - מעט
אבקת שום - לפי הטעם
כמון - לפי הטעם
3 ביצים
גבינה צהובה מגוררת
אורגנו
זיתים ללא חרצנים
אופן ההכנה
הכנת הרוטב והמרקם מעל:
מטגנים את תפוחי האדמה כמה דקות עד לקבלת גיוון מעט זהוב ופריך.
מוסיפים את הבצל וממשיכים עד להזהבה יפה של הבצל - ללא השחמה מיותרת.
מוציאים רבע מהתערובת לקערית קטנה לשימוש מאוחר יותר.
מוסיפים את העגבניה לתערובת שעל האש ומאדים את מיציה.
בוחשים כל אותה העת עד לאידוי הנוזלים לצמיתות.
מוסיפים את הרסק - מערבבים.
מוסיפים את התבלינים - מערבבים.
חשוב שהמרקם המתקבל יתומצת מנוזלים מיותרים.
בקערית טורפים את 3 הביצים.
מוסיפים מעט מעט מלח ומחממים מחבת גדולה.
מעבירים למחבת חצי מכמות הביצים ומטגנים את הצד האחד.
כשהיטגן די צורכו אנחנו הופפכים את החביתה לצידה השני
וכאן אנחנו מנמיכים את האש לאש נמוכה ביותר.
את חצי מהרוטב אנחנו שופכים מעל לצידה המטוגן של החביתה.
מעל מגררים מחצית מכמות הגבינה,
מפזרים מחצית מחצי כמות התערובת בצלים והתפו"א שהיטגנו,
מסדרים את הזיתים מעל,
מסדרים 3-4 פרוסות עגבנייה קלופות ועגלגלות,
לסדר שלא ישבו העגבניות על הזיתים אלא במרווחים,
ולבזות את האורגנו מעל.
לכסות את המחבת ולהמשיך באידוי כ-7 דקות עד 10 דק' באש נמוכה.
אם יש לכם מכסה מזכוכית הדבר יעזור לכם להבחין בגמר האידוי.
להוציא את הפיצה האחת מהמחבת להניח בצלחת הגשה יפיפייה לצד פיתה טרייה
ולתת למישהו שיכין את הפיצה השנייה מחצי הכמות שנותרה -
כי בינינו - אחרי האחת הוא יפנטז על השנייה.
לבריאות!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
