חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצת חביתה איכותית ומושקעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי פיצת חביתה מסורתית אצלי בבית. brכל אורח שמגיע לכאן זוכר את המתכון ומתחנן לטעימה נוספת. brסוכות.. חנוכה.. פורים ובכל פסק זמן של אורחים הארוחה הזאת בין הראשונים שמוצעת. brנסו - ותהנו.
פיצת חביתה איכותית ומושקעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי פיצת חביתה מסורתית אצלי בבית. brכל אורח שמגיע לכאן זוכר את המתכון ומתחנן לטעימה נוספת. brסוכות.. חנוכה.. פורים ובכל פסק זמן של אורחים הארוחה הזאת בין הראשונים שמוצעת. brנסו - ותהנו.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפו"א מגוררים דק
2 בצלים גדולים מגוררים דק
1 עגבניה מגוררת דק
2 כפות רסק - או לפי העין. תלוי במרקם הרוטב המתבקש.
פפריקה אדומה - לפי העין והטעם
פפריקה חריפה - מעט
מלח - מעט
סוכר - מעט
אבקת שום - לפי הטעם
כמון - לפי הטעם
3 ביצים
גבינה צהובה מגוררת
אורגנו
זיתים ללא חרצנים
אופן ההכנה
הכנת הרוטב והמרקם מעל:
מטגנים את תפוחי האדמה כמה דקות עד לקבלת גיוון מעט זהוב ופריך.
מוסיפים את הבצל וממשיכים עד להזהבה יפה של הבצל - ללא השחמה מיותרת.
מוציאים רבע מהתערובת לקערית קטנה לשימוש מאוחר יותר.
מוסיפים את העגבניה לתערובת שעל האש ומאדים את מיציה.
בוחשים כל אותה העת עד לאידוי הנוזלים לצמיתות.
מוסיפים את הרסק - מערבבים.
מוסיפים את התבלינים - מערבבים.
חשוב שהמרקם המתקבל יתומצת מנוזלים מיותרים.
בקערית טורפים את 3 הביצים.
מוסיפים מעט מעט מלח ומחממים מחבת גדולה.
מעבירים למחבת חצי מכמות הביצים ומטגנים את הצד האחד.
כשהיטגן די צורכו אנחנו הופפכים את החביתה לצידה השני
וכאן אנחנו מנמיכים את האש לאש נמוכה ביותר.
את חצי מהרוטב אנחנו שופכים מעל לצידה המטוגן של החביתה.
מעל מגררים מחצית מכמות הגבינה,
מפזרים מחצית מחצי כמות התערובת בצלים והתפו"א שהיטגנו,
מסדרים את הזיתים מעל,
מסדרים 3-4 פרוסות עגבנייה קלופות ועגלגלות,
לסדר שלא ישבו העגבניות על הזיתים אלא במרווחים,
ולבזות את האורגנו מעל.
לכסות את המחבת ולהמשיך באידוי כ-7 דקות עד 10 דק' באש נמוכה.
אם יש לכם מכסה מזכוכית הדבר יעזור לכם להבחין בגמר האידוי.
להוציא את הפיצה האחת מהמחבת להניח בצלחת הגשה יפיפייה לצד פיתה טרייה
ולתת למישהו שיכין את הפיצה השנייה מחצי הכמות שנותרה -
כי בינינו - אחרי האחת הוא יפנטז על השנייה.
לבריאות!
מגיש: parparq
מקור: מקורי
שתף את המתכון