הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח
3/4 כוס מים
2 כפות שמן
שקית שמרים יבשה או שמרית
מלח לבצק, לפי הטעם (חצי כפית)
פרורי גבינה צהובה(שקית מוכנה)
רוטב לפיצה (מוכן בקופסא או מכינים לבד: 3 עגבניות בשלות, מלח, פלפל, אורגנו)
אופן ההכנה
בקערה : קמח, שמרים,שמן, מלח. מכינים בצק נוח ללישה. מרטיבים הידיים במעט שמן מותחים לעיגול ומניחים על תבנית משומנת (או על נייר אפייה). מהדקים ומותחים הבצק לכל הצדדים ביסודיות עד שמכסה את התבנית.
מורחים רוטב פיצה מוכן או שמכינים: מרסקים על פומפיה 3-4 עגבניות בשלות. מוסיפים מעט מלח, פלפל ואורגנו, לפי הטעם.
מפזרים מעל הפיצה פרורי גבינה צהובה. ניתן לפזר גם גבינת "קצ'קבל" מגוררת, פרוסות עגבניה, בצל, אנשובי - לפי הטעם. אופים בחום בינוני 20 -30 דקות, עד שהדפנות משחימות.
פורסים למנות.
מגיש:
מקור: מבשלת איטלקיה
שתף את המתכון
