חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירות מיובשים מבושלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משמשים וצימוקים כתוספת לאורז br
פירות מיובשים מבושלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משמשים וצימוקים כתוספת לאורז br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
100 גר' צימוקים או 100 גר' משמשים (אפשר חצי חצי)
מלח
פלפל שחור
קינמון
שמן לטיגון
מחבת
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הפירות המיובשים, ומיבשים אותם במגבת נייר
2. במחבת שמים מעט שמן לטיגון, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
3. מוסיפים לבצל את הפירות המיובשים (את המשמשים אפשר לחתוך לחתיכות קטנות יותר)
4. לתבל לפי הטעם (כך אמרה לי אמא, קחי מעט מן התבשיל תטעמי עדיף פחות על יותר)
5. כאשר משתה הגוון של התבשיל, כל אחד לבחירתו, מן הגוון הבהיר עד לכהה
6. לקשט על צלחת האורז המוכן
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: זכרונות מאמא זצל
שתף את המתכון