חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתה לבנונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה לבנונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים + חצי כפית סוכר
2 כפיות מלח
6 כפות שמן
3 כוסות מים בערך
לציפוי:
שמן זית + זעתר
שמן זית + מלח גס + עלי רוזמרין
שמן זית + גרגרי קצח
מעט שמן זית (רק שהשומשום יחזיק) + שומשום+זעתר
אופן ההכנה
מנפים את הקמח
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
שמים את השמרים היבשים בספל עם חצי כפית סוכר ורבע ספל מים קצת חמימים (מתוך הכמות של 3 הכוסות)
(נכון ששמרים יבשים לא צריך להתפיח ובדרך כלל אמורים להוסיף אותם ישירות לבצק. אבל, בבצקים מלוחים, יש לתת לשמרים להתעורר לחיים מחוץ לעיסה המלוחה, ורק אחר כך להוסיף אותם. המלח מעכב בעד השמרים מלהתפתח..)
אחרי שהשמרים קצת תססו, מוסיפים אותם לקערת הקמח ומתחילים ללוש
תוך כדי לישה, שופכים לסירוגין פעם שמן ופעם מים, דואגים לסיים את כל כמות השמן, אבל עם המים להיות זהירים
בעקרון הבצק אמור 'לסחוב' את כל שלושת הכוסות, (אל תשכחו את הכמות שהשתמשנו בה כבר להתססת השמרים) אבל אם רואים שהוא הופך להיות דביק ונוזלי מדי,אין צורך להכניס את כל כמות המים, הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא נדבק.
מכסים את הקערה בניילון, ומניחים במקום חמים להתפחה של בערך חצי עד שלושת רבעי שעה.
חובטים בבצק, להוציא ממנו את כל האוויר שכלוא בו, לשים טיפה, ומחלקים לכדורים.
מרדדים כל כדור לעיגול לא גדול - בקוטר של 10-12 ס"מ
מצפים את מגשי התנור הגדולים בנייר אפיה מניחים במגש במרווחים
מכסים את המגש במגבת לחה, בלי שתפגע בבצק, ונותנים לתפוח שנית, בערך 25 דקות
עושים בבצק גומות בעזרת אצבעות שתי הידיים, שיראו כמו בורות כאלה על פני הבצק
מפזרים את המילוי שבחרנו בו.
המתכון המקורי הוא לשמן זית וזעתר: מערבבים ביחד קצת שמן זית טוב עם קצת זעתר משובח למין משחה סמיכה, ובעזרת כפית מורחים את פני הפיתה, שתהיה מכוסה כולה.
לגיוון, ניתן להשתמש באופציות התוספות השונות
מחממים את התנור ל - 180 - 190 מעלות, ואופים כרבע שעה, או עד להזהבה .
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון