הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
50 גרם שמרים טריים (1/2+1 כף שמרים יבשים)או שקית שימרית + משפר
3 כפיות סוכר
1/4כוס מים פושרים
1 כף שמן
2 כפית מלח
1 קג' קמח לבן רגיל
¼+2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
להמיס את השמרים ב - 1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ - 10 דקות.
ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים.
להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח וללוש לבצק.
להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ 8 - 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק
וגמיש.( אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.)
לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט
שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט וחמימה.
להניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-120 גר'. משטחים/מרדדים כל כדור לעיגול
בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח לתפיחה של 20 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור
שתהיה חמה.
עובדים עם 3-4 יחידות בו זמנית, פותחים את התנור ומניחים על התבנית החמה וסוגרים.
הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט. מוצאים ומניחים לצינון,
ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות.
יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה,
יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פעולה.
הערה: ניתן להשתמש במשטח אבן לאפית לחמים או פיצות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
