חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתות רגילות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום : אני מבקשת את המתכון של פיתות רגילות להכנת פלאפל תודה........
פיתות רגילות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום : אני מבקשת את המתכון של פיתות רגילות להכנת פלאפל תודה........
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
50 גרם שמרים טריים (1/2+1 כף שמרים יבשים)או שקית שימרית + משפר
3 כפיות סוכר
1/4כוס מים פושרים
1 כף שמן
2 כפית מלח
1 קג' קמח לבן רגיל
¼+2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
להמיס את השמרים ב - 1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ - 10 דקות.
ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים.
להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח וללוש לבצק.
להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ 8 - 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק
וגמיש.( אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.)
לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט
שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט וחמימה.
להניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-120 גר'. משטחים/מרדדים כל כדור לעיגול
בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח לתפיחה של 20 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור
שתהיה חמה.
עובדים עם 3-4 יחידות בו זמנית, פותחים את התנור ומניחים על התבנית החמה וסוגרים.
הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט. מוצאים ומניחים לצינון,
ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות.
יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה,
יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פעולה.
הערה: ניתן להשתמש במשטח אבן לאפית לחמים או פיצות.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון