הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לעשרה פלפלים קטנים מכל הצבעים או קישואים עגולים קטנים, או גם וגם:
10 פלפלים קטנים מנוקים מליבתם (דרך החלק עם הגבעול)
חצי ק"ג בשר הודו טחון (אפשר כל סוג בשר אחר)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כוס קינואה מבושל (המתכון לחוד)
1 ביצה טרופה
1 כפית בהרט טחון
כפית מחוקה של פפריקה מתוקה
חצי כפית של מדרס קרי (מתבליני "מימון" להשיג בכל רשתות השיווק) אם אין מדרס קרי - להשתמש בכורכום!
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור נאה של כוסברה קצוצה (בערך חצי כוס)
סיר בעל תחתית רחבה שיכיל את כל הפלפלים אחד ליד השני בשכבה אחת.
אופן ההכנה
בשלב ראשון מכינים את הקינואה: מחממים שמן זית בנדיבות, בסיר ומערבבים כדקה עם הקינואה. מוסיפים שתי כוסות מים קרים, מרתיחים, מנמיכים הלהבה ומבשלים עד שכמעט מוכן. מחכים עד שיתקרר לגמרי.
שלב שני:
בסיר בעל התחתית הרחבה מאדים בשמן זית את כל כמות הבצל הקצוץ עד לקבלת שקיפות, מורידים מהאש ומקררים.
שלב שלישי:
שמים בקערה: את הבשר הטחון, את כל התבלינים, ביצה טרופה אחת, חצי מכמות הקינואה המבושל, שני שליש מכמות הבצל המאודה (את השליש הנותר משאירים בסיר הרחב) ואת הכוסברה הקצוצה.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. ממלאים את הפלפלים דחוס ועד לפתחם ומניחים בצד.
לסיר הרחב עם שארית הבצל מוסיפים שתי כוסות מים קרים, שתי כפיות סוכר, מלח ופלפל שחור טרי גרוס, 5 גרגירי פלפל אנגלי, שניים שלושה עלי דפנה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לזה את כל הפלפלים. מבשלים כשלושת רבעי השעה על אש קטנה. לא לתת בבישול לפלפלים להתפרק!
את הקינואה שנותרה, אפשר לפזר על צלחת ההגשה כתוספת לממולאים או כקישוט על פני כל הצלחת. בזמן הבישול, לוודא שתמיד יש מים עד לכיסוי הפלפלים. אם חסרים מים, להוסיף מים רותחים.
מגיש:
מקור: ציפי צבי , אתר סקופ
שתף את המתכון
