הוראות הכנה
מרכיבים
לממולאים:
10 פלפלים בינוניים
1 בצל גדול מגורד
½ ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז שטוף - לא מבושל
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מיץ מרבע לימון
לרוטב:
שמן לטיגון
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום חתוך
5 כפות גדושות רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
מיץ מרבע לימון
כליטר מים רותחים.
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
מחממים את השמן בסיר רחב , מטגנים את הבצל להזהבה, מטגנים קלות את השום,
מוסיפים את יתר החומרים, מרתיחים שנית עד לקבלת רוטב סמיך והומוגני. מנמיכים להבה.
מכינים את הממולאים:
קוטמים את מכסה הפלפל בעזרת סכין חדה, מעמידים בצורה ישרה, מערבבים יחד
את כל החומרים: הבשר, בצל, אורז ותבלינים.
ממלאים את הפלפלים בתערובת עד מחצית מגובהו (האורז מתבשל ותופח)
יוצקים בעזרת מצקת כמות של חצי מצקת רוטב לכל פלפל,
ומסדרים בסיר עם הרוטב.
מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים.
מידי פעם במהלך זמן הבישול בודקים אם הפלפלים יבשים מוסיפים עוד כף-שתיים מהרוטב.
מגישים חם!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
