חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פנהקוטה בקלי קלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פנה קוטה - שמנת מבושלת באיטלקית. קינוח מעולה, קל הכנה. אני מכינה אותו בעיקר כשיש לי אירוע רב משתתפים, ואז יוצקת לכלי פלאסטיק חד פעמי בגודל המתאים, מכסה את הכלים, וכך חוסכת מקום במקרר (מניחה אחד על גבי השני). brהמנה מוגשת עם אגסים ביין חתוכים כמניפה. גם יפה גם טעים. br br br
פנהקוטה בקלי קלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פנה קוטה - שמנת מבושלת באיטלקית. קינוח מעולה, קל הכנה. אני מכינה אותו בעיקר כשיש לי אירוע רב משתתפים, ואז יוצקת לכלי פלאסטיק חד פעמי בגודל המתאים, מכסה את הכלים, וכך חוסכת מקום במקרר (מניחה אחד על גבי השני). brהמנה מוגשת עם אגסים ביין חתוכים כמניפה. גם יפה גם טעים. br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לפנקוטה:
250 מ"ל חלב
1 שקית אבקת ג'לטין
750 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
קורט מלח
תוכנו של מקל וניל, או מספר טיפות תמצית וניל טובה.
לאגסים ביין:
4 אגסים קלופים חצויים ומגולענים
1 בקבוק יין אדום של סגל
½ כוס סוכר
תבלינים- גרגרי הל כתושים במכתש , מקלות קינמון, קליפת לימון דקה וקליפת תפוז. סוכר.
ליקר פרנג'ליקו- ליקר איטלקי עשוי אגוזי לוז. (מומלץ לקנות בדיוטי פרי).
אופן ההכנה
מוזגים לסיר כבד את החלב ומפזרים עליו את אבקת הג'לטין.
מניחים ל- 5 דקות.
מבשלים את החלב כ- 5 דקות, תוך בחישה, מעל להבה בינונית, ומקפידים לא להרתיח.
מוסיפים את השמנת, הסוכר,והמלח ובוחשים עוד 2-3 דקות עד שהסוכר נמס.
מסירים מהלהבה, מוסיפים את תמצית הווניל, מצננים מעט ומעבירים לקוקוטים.
מצננים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
להכנת האגסים והרוטב:
נותנים בסיר גדול - יין, ½1 כוסות מים, סוכר, תבלינים - ומביאים לרתיחה . מוסיפים את האגסים ומבשלים עד לריכוך קל - כלומר לא סמרטוטיים. אם עושים כמות גדולה יותר - אפשר בנגלות.
שולים את האגסים אחד אחד בכף של ספגטי ומניחים בכלי.
את הנוזל שנותר מצמצמים עד לנפח של 250 סמ"ק (התחלנו עם 2 ליטר בקרוב) , מוסיפים לנוזל ליקר פרנג'ליקו בערך 60 סמ"ק.
מגיש: גן-עדן
מקור: פורום אורט
שתף את המתכון