פנה קוטה - שמנת מבושלת באיטלקית. קינוח מעולה, קל הכנה. אני מכינה אותו בעיקר כשיש לי אירוע רב משתתפים, ואז יוצקת לכלי פלאסטיק חד פעמי בגודל המתאים, מכסה את הכלים, וכך חוסכת מקום במקרר (מניחה אחד על גבי השני). brהמנה מוגשת עם אגסים ביין חתוכים כמניפה. גם יפה גם טעים. br br br
|
|
|
|
פנה קוטה - שמנת מבושלת באיטלקית. קינוח מעולה, קל הכנה. אני מכינה אותו בעיקר כשיש לי אירוע רב משתתפים, ואז יוצקת לכלי פלאסטיק חד פעמי בגודל המתאים, מכסה את הכלים, וכך חוסכת מקום במקרר (מניחה אחד על גבי השני). brהמנה מוגשת עם אגסים ביין חתוכים כמניפה. גם יפה גם טעים. br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לפנקוטה:
250 מ"ל חלב
1 שקית אבקת ג'לטין
750 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
קורט מלח
תוכנו של מקל וניל, או מספר טיפות תמצית וניל טובה.
לאגסים ביין:
4 אגסים קלופים חצויים ומגולענים
1 בקבוק יין אדום של סגל
½ כוס סוכר
תבלינים- גרגרי הל כתושים במכתש , מקלות קינמון, קליפת לימון דקה וקליפת תפוז. סוכר.
ליקר פרנג'ליקו- ליקר איטלקי עשוי אגוזי לוז. (מומלץ לקנות בדיוטי פרי).
אופן ההכנה
מוזגים לסיר כבד את החלב ומפזרים עליו את אבקת הג'לטין.
מניחים ל- 5 דקות.
מבשלים את החלב כ- 5 דקות, תוך בחישה, מעל להבה בינונית, ומקפידים לא להרתיח.
מוסיפים את השמנת, הסוכר,והמלח ובוחשים עוד 2-3 דקות עד שהסוכר נמס.
מסירים מהלהבה, מוסיפים את תמצית הווניל, מצננים מעט ומעבירים לקוקוטים.
מצננים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
להכנת האגסים והרוטב:
נותנים בסיר גדול - יין, ½1 כוסות מים, סוכר, תבלינים - ומביאים לרתיחה . מוסיפים את האגסים ומבשלים עד לריכוך קל - כלומר לא סמרטוטיים. אם עושים כמות גדולה יותר - אפשר בנגלות.
שולים את האגסים אחד אחד בכף של ספגטי ומניחים בכלי.
את הנוזל שנותר מצמצמים עד לנפח של 250 סמ"ק (התחלנו עם 2 ליטר בקרוב) , מוסיפים לנוזל ליקר פרנג'ליקו בערך 60 סמ"ק.
מגיש:
מקור: פורום אורט
שתף את המתכון
