הוראות הכנה
מרכיבים
לפנה קוטה:
3 דפי ג'לטין או 30 גר' אבקת ג'לטין
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת צמחית מסדרת השף הלבן
150 גרם סוכר
1 מקל וניל או 1-2 כפיות תמצית וניל
למרק:
250 גרם תותים (ללא העוקץ) חתוכים לפרוסות
200 גרם סוכר
1 ליטר מים
4-5 גרגירי פלפל אנגלי
להגשה:
חופן עלי בזיליקום מופרדים לקישוט
אופן ההכנה
להכנת המרק:
1. מבשלים את כל מרכיבי המרק בסיר קטן (תותים, סוכר, מים וגרגירי פלפל אנגלי) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
2. מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות, מורידים מהאש, מוציאים את גרגרי הפלפל האנגלי ומצננים במקרר למשך שעה לפחות. אפשר להוסיף לאחר מכן מעט תותים טריים (לא מבושלים).
להגשה:
1. מעבירים בזהירות סכין חדה בין קרם הפנה קוטה לבין דפנות התבנית האישית.
2. טובלים כל תבנית במים רותחים למספר שניות והופכים אותה במרכז קערת מרק רחבה. מומלץ לחורר את תחתית התבנית ההפוכה בעזרת סכין, כך הפנה קוטה תצא בקלות.
3. יוצקים מהמרק הקר מסביב לפנה קוטה ומקשטים בעלי בזיליקום.
מגיש:
מקור: השף אופיר וידבסקי
שתף את המתכון
