חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פנקוטה עם מרק תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פנקוטה עם מרק תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לפנה קוטה:
3 דפי ג'לטין או 30 גר' אבקת ג'לטין
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת צמחית מסדרת השף הלבן
150 גרם סוכר
1 מקל וניל או 1-2 כפיות תמצית וניל
למרק:
250 גרם תותים (ללא העוקץ) חתוכים לפרוסות
200 גרם סוכר
1 ליטר מים
4-5 גרגירי פלפל אנגלי
להגשה:
חופן עלי בזיליקום מופרדים לקישוט
אופן ההכנה
להכנת המרק:
1. מבשלים את כל מרכיבי המרק בסיר קטן (תותים, סוכר, מים וגרגירי פלפל אנגלי) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
2. מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות, מורידים מהאש, מוציאים את גרגרי הפלפל האנגלי ומצננים במקרר למשך שעה לפחות. אפשר להוסיף לאחר מכן מעט תותים טריים (לא מבושלים).
להגשה:
1. מעבירים בזהירות סכין חדה בין קרם הפנה קוטה לבין דפנות התבנית האישית.
2. טובלים כל תבנית במים רותחים למספר שניות והופכים אותה במרכז קערת מרק רחבה. מומלץ לחורר את תחתית התבנית ההפוכה בעזרת סכין, כך הפנה קוטה תצא בקלות.
3. יוצקים מהמרק הקר מסביב לפנה קוטה ומקשטים בעלי בזיליקום.
מגיש: ליאןן
מקור: השף אופיר וידבסקי
שתף את המתכון