הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
½1 כוסות חלב
2 ביצים
2 כפות תמצית וניל
4 כפיות אבקת אפייה
¼כוס שמן לשימון המחבת
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לרוטב תות :
½ קילו תותים
אופן ההכנה
1.מנפים יחד קמח ואבקת אפייה בקערה, מוסיפים סוכר ומערבבים.
2.מערבבים , בקערה נפרדת, יחד חלב, ביצים, שמן ותמצית וניל.
3.מערבבים את תערובת הביצים עם תערובת הקמח לתערובת אחידה ללא גושים.
4.טובלים נייר סופג בשמן ומשמנים את המחבת החמה
5.יוצקים ¾ מהתערובת שבמצקת, מנענעים את המחבת שהתערובת תכסה את כל פניה.
6.מטגנים את הפנקייק עד ששני צדדיו הפכו לזהובים. כך ממשיכים עם כל יחידה .
(אחרי כל יחידה שוב משמנים את נייר סופג ושמן).
הכנת הקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת עמידה.
הכנת רוטב התות:
תוכנים את התותים ומסננים את הרוטב פעמיים.
הגשה :
מניחים 1-2 יח' פנקייק , מעל מניחים קצפת ומטפטפים רוטב תות מעל !!!
בתיאבון =]
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
