חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה ירוקה (פסטו בשמנת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון למנה שמבוגרים וילדים (בעיקר) מאוהבים בה קשות. זוהי מנת הדגל בבית שלנו ואני ממליצה לכולם בחום!
פסטה ירוקה (פסטו בשמנת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון למנה שמבוגרים וילדים (בעיקר) מאוהבים בה קשות. זוהי מנת הדגל בבית שלנו ואני ממליצה לכולם בחום!
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב הפסטו:
קופסא של עלי בזילקום - צריך את העלים בלבד לאחר ששוטפים אותם.
כ 35 גר' צנוברים ( קצת פחות מ¾ שקית צנוברים המכילה 50ג')
שמן זית
½ כפית שום כתוש.
כעשרים גרם גבינת קשקוול ( מוסיף המון)
פסטה:
¾ שקית של פסטה רצוי מסוג קונכיות (לילדים קטנים עדיף את הקונכיות הקטנות.)
אפשר גם איטריות מסוג "פנה".
לסיום המנה:
½ כפית שטוחה של קמח.
¾ קרטון שמנת מתוקה ( רצוי ה32% שומן ) אבל גם אפשר את השמנת מתוקה לבישול.
מלח ופלפל.
מומלץ פרמזן לעיטור ( אך לא מחייב לאור המרקם העשיר של הרוטב).
אופן ההכנה
שמים את חומרי הרוטב בכוס הפלסטיק של מעבד המזון כאשר כמות השמן זית צריכה להיות כזו שהרוטב יוצא לא דליל מדי ולא סמיך מדי ( בערך שליש כוס)
טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד המזון עד לקבלת מרקם אחיד.
מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן ומסננים.
משאירים את הפסטה במסננת.
בסיר הפסטה הריק שופכים את השמנת המתוקה ומחממים על אש נמוכה , תוך כדי מוסיפים כחצי כפית שטוחה של קמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנעלם בשמנת.
כאשר השמנת המתוקה חמה אך לא מבעבעת!! מוסיפים את רוטב הפסטו ומערבבים למרקם אחיד.
אחרי שהמרקם אחיד מכבים את האש ומוספים את הפסטה ומערבבים, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהמנה בצלחת ניתן לעטר בשבבי פרמזן.
בתאבון!!!!!
מגיש: mayarst14
מקור:
שתף את המתכון