הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב הפסטו:
קופסא של עלי בזילקום - צריך את העלים בלבד לאחר ששוטפים אותם.
כ 35 גר' צנוברים ( קצת פחות מ¾ שקית צנוברים המכילה 50ג')
שמן זית
½ כפית שום כתוש.
כעשרים גרם גבינת קשקוול ( מוסיף המון)
פסטה:
¾ שקית של פסטה רצוי מסוג קונכיות (לילדים קטנים עדיף את הקונכיות הקטנות.)
אפשר גם איטריות מסוג "פנה".
לסיום המנה:
½ כפית שטוחה של קמח.
¾ קרטון שמנת מתוקה ( רצוי ה32% שומן ) אבל גם אפשר את השמנת מתוקה לבישול.
מלח ופלפל.
מומלץ פרמזן לעיטור ( אך לא מחייב לאור המרקם העשיר של הרוטב).
אופן ההכנה
שמים את חומרי הרוטב בכוס הפלסטיק של מעבד המזון כאשר כמות השמן זית צריכה להיות כזו שהרוטב יוצא לא דליל מדי ולא סמיך מדי ( בערך שליש כוס)
טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד המזון עד לקבלת מרקם אחיד.
מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן ומסננים.
משאירים את הפסטה במסננת.
בסיר הפסטה הריק שופכים את השמנת המתוקה ומחממים על אש נמוכה , תוך כדי מוסיפים כחצי כפית שטוחה של קמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנעלם בשמנת.
כאשר השמנת המתוקה חמה אך לא מבעבעת!! מוסיפים את רוטב הפסטו ומערבבים למרקם אחיד.
אחרי שהמרקם אחיד מכבים את האש ומוספים את הפסטה ומערבבים, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהמנה בצלחת ניתן לעטר בשבבי פרמזן.
בתאבון!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
