הוראות הכנה
מרכיבים
למעטפת:
8-10 תפו"א מבושלים
3 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
1 כפית מלח
למלית:
1 בצל קצוץ דק
½ ק"ג בשר טחון
½ כפית מלח, פלפל שחור ותבלינים נוספים לפי הטעם
לטיגון:
שמן לטיגון (לא עמוק)
2 ביצים טרופות לציפוי
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפו"א כ-40 דקות
2. בינתיים, מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים
3. מניחים לתערובת הבשר להתקרר.
4. כאשר תפו"א רכים, מועכים אותם לפירה יחד עם הביצים, קמח תפו"א והמלח (זהירות שהביצים לא יהפכו לחביתה)
5. מניחים להתקרר בכדי שניתן יהיה לעבוד עם הפירה בידיים.
6. מניחים מחבת עם שמן על הגז, צלחת עם נייר סופג וכלי עם מים להרטבת הידיים בעת הצורך.
7. שוברים 2 ביצים לצלחת עמוקה ומערבבים עם מזלג.
8. לוקחים ממעטפת הפירה, מגלגלים לכדור בכפות הידיים, עושים גומה עם האצבע (בדיוק כמו בקובה), ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים (מגלגלים לעיגול) ומועכים קצת שיהיה שטוח.
9. טובלים בביצה ומניחים במחבת בשמן רותח.
10. מטגנים דקה-דקה וחצי מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מגיש:
מקור: CeliacAbuela
שתף את המתכון
