הוראות הכנה
מרכיבים
חצי "פרפר" חזה הודו
4 - 5 עלי דפנה
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מונוסודיום גלוטמט
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
2 בצלים גדולים
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
1 צרור עלי קורנית
4 גבעולי סלרי עם העלים
1 שורש סלרי גדול
2 שורש פטרוזיליה
מים לכיסוי הבשר בגובה של 3 ס"מ מעליו
אפשרות:
½ כפית "תמצית עשן"
לשידרוג:
פרוסות שומן אווז בעובי 5 מ"מ
פפריקה מתוקה
שום גבישי
אופן ההכנה
1. להכניס לסיר לחץ את כל המרכיבים הבסיסיים ולהביא לרתיחה לבחוש ולטעום
אם המים מלוחים דיים אם לא, להוסיף מלח ואם יותר מדי, להוסיף מים.
המליחות הרצוייה היא כשל תחמיץ מלפפונים.
2. לבשל על אש נמוכה שעה אחת. להשאיר את הבשר במים עד שיתקרר.
3. להוציא את הבשר מהמים להכניס למקרר ל - 4 שעות לפחות קודם הפריסה.
לשידרוג:
1. לערבב פפריקה מתוקה עם השום הגבישי.
2. להוציא את הבשר מהמים לאחר שהתקרר לנקב בסכין ולגלגל אותו בתערובת
הפפריקה והשום.
3. לעטוף את הבשר המתובל בפרוסות שומן אווז. לעטוף ברדיד אלומיניום ולצלות
בתנור שחומם מראש בטמפ' של 150 מע' צ' למשך כחצי שעה. להשאיר שיתקרר
ואחר כך להכניס למקרר ל - 4 שעות לפחות קודם הפריסה.
אפשרות:
ניתן להוסיף לתערובת הפפריקה והשום גם אבקת חילבה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
