הוראות הכנה
מרכיבים
פסטרמה הודו פיקנטית
חומרים
חצי חזה הודו נקבה(בערך 1.2 קג)
מלח , פלפל שחור גרוס עדין
פפריקה חריפה/מתוקה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף חרדל דיז'ון , כף דבש
רבעי שיני שום טריות (אופציה)
אופן ההכנה
פסטרמה הודו פיקנטית
אופן הכנה
בעזרת סכין חדה, מחוררים חורים בחזה הודו משני צדדיו. נועצים בחורים רבעים של שיני שום.
מורחים את החזה במלח , פפריקה חריפה (או מתוקה) ומצפים אותו בפלפל שחור גרוס עדין. מערבבים בקערית את הצ'ילי, החרדל והדבש ומורחים את החזה משני צדדיו ברוטב. עוטפים בנילון ושמים במקרר ליממה או שתיים.
מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות). מניחים את החזה בתבנית ומכסים את התבנית ביריעת אלומיניום , תוך יצירת גבעה קטנה מלמעלה.
אופים את החזה 20 דקות מצד אחד, הופכים ומכסים באותה צורה ואופים רבע שעה מהצד השני.
מוציאים מהתנור ומסירים את יריעת האלומיניום.
מחזירים את החזה לתנור, ואופים באותו חום , ללא הכיסוי חמש דקות מכל צד. מוציאים מהתנור
הערות:
מתאים להגשה חם וגם קר, פרוס דק מאד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
