חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטת חורף לא שגרתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב המכונה בתרגום חופשי מאנגלית, אוכל מנחם אם כי לא מכביד
פסטת חורף לא שגרתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב המכונה בתרגום חופשי מאנגלית, אוכל מנחם אם כי לא מכביד
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת פסטה מאיכות טובה (ברילה למשל וגם היבוא תחת מותג השופרסל הוא באיכות מפתיעה)
3 בטטות בינוניות מבושלות מרוככות במיקרוגל בלי או עם קליפה - בישול מלא
שמן זית בעל נוכחות בכמות נדיבה (ראה המשך)
גבינה כחולה- 100-150 גר (גליל הישראלית טובה במתכון זה בשל טעמה היותר מעודן מהדנה בלו למשל)
כפית שטוחה קצח או 2 כפות צנובר קלוי קלות.
אפשר ל"שחק" בטעם על ידי הוספת 3 -4 עלי מרווה
אפשר להמיר חלק משמן הזית בשמנת 15% מתוקה נוזלית
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
גרסה קיצית, נסיון שצלח מהעת האחרונה - מקרוני או ספגטי, בטטה אחת בינוניית מבושלת
מבושלת במיקרו עד ריכוך שלם, גבינה בולגרית 5% קופסה שלמה 250 גר, פלפל שחור גרוס טרי, שמן זית
זעתר טרי, עלים מופרדים מחצי חבילה
אופן ההכנה
מכינים הפסטה על פי הוראות היצרן. עד לדרגת אל דנטה (שלא תתפרק בעת הוספת שאר המרכיבים)
בינתיים מועכים למחית את הבטטטות המבושלות.
לתוך הפסטה המוכנה מקפלים את המחית עם שמן הזית והשמנת , בעדינות . מוסיפים את הגבינה הכחולה המפוררת ביד, את שאר המרכיבים , מתבלים , אפשר לחמם מעט שוב בסיר או בתנור, אבל בהחלט ניתן להגיש גם ללא המסת הגבינה מעבר להמסה בשל חום הפסטה והבטטות.
מתאים למנה עיקרית כבדה עתירת רוטב, כגון צלי בקר או עגל.
תוספת נוספת ההולמת את כבדות הפסטה הוא ברוקולי מאודה קלות במים או מבושל במיקרוגל פרחיו ערוכים על מגש רחב תבולים במיץ לימון טבעי שמן זית ומלח.
על מנת להכשיר את המנה ניתן לוותר על הגבינה הכחולה, להוסיף יותר עלי מרווה וכמובן להשתמש בשמן זית בלבד ולא בשמנת.
בעת התיבלון יש להקפיד שלא ישתלט מי מהמרכיבים על הטעם ולמצא את האיזון שבין מתיקות הבטטה והמליחות המתאימה לכם.
אם מגישים קר ניתן להוסיף כף עד שתיים חומץ בלסמי.
מגיש: MAAmateurCook
מקור:
שתף את המתכון