קשה להכין בבית גלידה מיוגורט בגלל המרקם שלו , brהוא יוצא כמו ברד או גרניטה . brבתעשיית המזון יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה , br חומרים מתחלבים , למשל , brשהם תוסף מזון שיודע לחבר בין חומרים שלא היו מתחברים מבחירה אישית , brכמו שמן ומים, וגם חומרים מייצבים כמו ג'לטין וקורנפלור . brהדרך לעשות זאת היא באמצעות חיתול בד brשנפרס על מסננת מעל קערה בכמה שכבות , brשעליו יוצקים יוגורט איכותי , brאת החיתול סוגרים מלמעלה ומניחים במקרר לכמה שעות , br את היוגורט המסונן צריך להכניס למכונת גלידה ל חמש-עשר דקות מקסימום , brאו למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה , br אתם לא רוצים שהוא יקפא ממש , אלא בעיקר שיהיה קר ויציב . br בהכנה של פרוזן יוגורט תמיד מתעוררת שאלת הסוכר , brאיך אמורים להמיס אותו ? .......... brבמקום לדלל את היוגורט עם חלב , brהפתרון היעיל ביותר הוא לערבב את הסוכר פנימה brולהניח לו להתערות במשך רבע שעה .
|
|
|
|
קשה להכין בבית גלידה מיוגורט בגלל המרקם שלו , brהוא יוצא כמו ברד או גרניטה . brבתעשיית המזון יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה , br חומרים מתחלבים , למשל , brשהם תוסף מזון שיודע לחבר בין חומרים שלא היו מתחברים מבחירה אישית , brכמו שמן ומים, וגם חומרים מייצבים כמו ג'לטין וקורנפלור . brהדרך לעשות זאת היא באמצעות חיתול בד brשנפרס על מסננת מעל קערה בכמה שכבות , brשעליו יוצקים יוגורט איכותי , brאת החיתול סוגרים מלמעלה ומניחים במקרר לכמה שעות , br את היוגורט המסונן צריך להכניס למכונת גלידה ל חמש-עשר דקות מקסימום , brאו למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה , br אתם לא רוצים שהוא יקפא ממש , אלא בעיקר שיהיה קר ויציב . br בהכנה של פרוזן יוגורט תמיד מתעוררת שאלת הסוכר , brאיך אמורים להמיס אותו ? .......... brבמקום לדלל את היוגורט עם חלב , brהפתרון היעיל ביותר הוא לערבב את הסוכר פנימה brולהניח לו להתערות במשך רבע שעה .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 מכלים של 400 גרם יוגורט
1/3 כוס סוכר ( אפשר לפי הטעם , אבל קחו בחשבון שהמתיקות פוחתת בקור )
30 מיליגרם וודקה ( לא מוסיפה טעם , רק עוזרת ליוגורט לא לקפוא )
אפשרות : ½ כפית תמצית וניל או תמצית רום
אפשר לפזר מלמעלה פירות טריים ,
אגוזים ושקדים מסוכרים , מייפל , דבש או חמאת בוטנים .
אופן ההכנה
1. מומלץ מאוד לסנן את היוגורט .
מניחים מסננת גדולה ( כמו של פסטה ) מעל קערה גדולה לא פחות .
2. מכסים את המסננת בחיתול בד מקופל לשניים
( אפשר יותר , בהתאם לגודלו של החיתול ) .
יוצקים מעל את היוגורט וסוגרים את קצוות החיתול מלמעלה .
3. מכניסים את מבנה היוגורט שבניתם למקרר לשש שעות .
אם החלטתם לא לסנן את היוגורט ,
שופכים ממנו החוצה את הנוזלים שהצטברו בו .
4. מערבבים את היוגורט עם הסוכר .
אפשר להוסיף את הסוכר בהדרגה וככה לשלוט בטעם ובכמות .
מוסיפים את הווניל אם רוצים . מערבבים היטב .
5. נותנים ליוגורט לעמוד עם הסוכר במשך רבע שעה ,
ומערבבים שוב . מוסיפים את הוודקה .
6. הכניסו את היוגורט למקפיא וערבבו אותו כל חצי שעה במשך שעתיים-שלוש ,
עד שהוא קר , יציב אבל רך . אפשר ורצוי להיעזר בבלנדר מוט .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
