חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרוזן יוגורט - מתכון ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קשה להכין בבית גלידה מיוגורט בגלל המרקם שלו , brהוא יוצא כמו ברד או גרניטה . brבתעשיית המזון יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה , br חומרים מתחלבים , למשל , brשהם תוסף מזון שיודע לחבר בין חומרים שלא היו מתחברים מבחירה אישית , brכמו שמן ומים, וגם חומרים מייצבים כמו ג'לטין וקורנפלור . brהדרך לעשות זאת היא באמצעות חיתול בד brשנפרס על מסננת מעל קערה בכמה שכבות , brשעליו יוצקים יוגורט איכותי , brאת החיתול סוגרים מלמעלה ומניחים במקרר לכמה שעות , br את היוגורט המסונן צריך להכניס למכונת גלידה ל חמש-עשר דקות מקסימום , brאו למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה , br אתם לא רוצים שהוא יקפא ממש , אלא בעיקר שיהיה קר ויציב . br בהכנה של פרוזן יוגורט תמיד מתעוררת שאלת הסוכר , brאיך אמורים להמיס אותו ? .......... brבמקום לדלל את היוגורט עם חלב , brהפתרון היעיל ביותר הוא לערבב את הסוכר פנימה brולהניח לו להתערות במשך רבע שעה .
פרוזן יוגורט - מתכון ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קשה להכין בבית גלידה מיוגורט בגלל המרקם שלו , brהוא יוצא כמו ברד או גרניטה . brבתעשיית המזון יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה , br חומרים מתחלבים , למשל , brשהם תוסף מזון שיודע לחבר בין חומרים שלא היו מתחברים מבחירה אישית , brכמו שמן ומים, וגם חומרים מייצבים כמו ג'לטין וקורנפלור . brהדרך לעשות זאת היא באמצעות חיתול בד brשנפרס על מסננת מעל קערה בכמה שכבות , brשעליו יוצקים יוגורט איכותי , brאת החיתול סוגרים מלמעלה ומניחים במקרר לכמה שעות , br את היוגורט המסונן צריך להכניס למכונת גלידה ל חמש-עשר דקות מקסימום , brאו למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה , br אתם לא רוצים שהוא יקפא ממש , אלא בעיקר שיהיה קר ויציב . br בהכנה של פרוזן יוגורט תמיד מתעוררת שאלת הסוכר , brאיך אמורים להמיס אותו ? .......... brבמקום לדלל את היוגורט עם חלב , brהפתרון היעיל ביותר הוא לערבב את הסוכר פנימה brולהניח לו להתערות במשך רבע שעה .
הוראות הכנה
מרכיבים
2 מכלים של 400 גרם יוגורט
1/3 כוס סוכר ( אפשר לפי הטעם , אבל קחו בחשבון שהמתיקות פוחתת בקור )
30 מיליגרם וודקה ( לא מוסיפה טעם , רק עוזרת ליוגורט לא לקפוא )
אפשרות : ½ כפית תמצית וניל או תמצית רום
אפשר לפזר מלמעלה פירות טריים ,
אגוזים ושקדים מסוכרים , מייפל , דבש או חמאת בוטנים .
אופן ההכנה
1. מומלץ מאוד לסנן את היוגורט .
מניחים מסננת גדולה ( כמו של פסטה ) מעל קערה גדולה לא פחות .
2. מכסים את המסננת בחיתול בד מקופל לשניים
( אפשר יותר , בהתאם לגודלו של החיתול ) .
יוצקים מעל את היוגורט וסוגרים את קצוות החיתול מלמעלה .
3. מכניסים את מבנה היוגורט שבניתם למקרר לשש שעות .
אם החלטתם לא לסנן את היוגורט ,
שופכים ממנו החוצה את הנוזלים שהצטברו בו .
4. מערבבים את היוגורט עם הסוכר .
אפשר להוסיף את הסוכר בהדרגה וככה לשלוט בטעם ובכמות .
מוסיפים את הווניל אם רוצים . מערבבים היטב .
5. נותנים ליוגורט לעמוד עם הסוכר במשך רבע שעה ,
ומערבבים שוב . מוסיפים את הוודקה .
6. הכניסו את היוגורט למקפיא וערבבו אותו כל חצי שעה במשך שעתיים-שלוש ,
עד שהוא קר , יציב אבל רך . אפשר ורצוי להיעזר בבלנדר מוט .
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור:
שתף את המתכון