חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פריקסה ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדי שהבצק יצא מוצלח מומלץ להשקיע בלישה שלו טוב טוב ללוש אותו בהקפצה טובה כשיוצאים ממנו בועות קטנות סימן שהוא בצק מוצלח
פריקסה ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדי שהבצק יצא מוצלח מומלץ להשקיע בלישה שלו טוב טוב ללוש אותו בהקפצה טובה כשיוצאים ממנו בועות קטנות סימן שהוא בצק מוצלח
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח 2 כפות שמרים מעט מלח 2 כפות סוכר( עוד טיפ קטן כדי שהבצק יצא מוצלח חשוב לא לערבב את הסוכר המלח והשמרים יחד כל אחד לחוד עם הקמח)מים מורתחים פושרים כמה שניכנס בערך בקערה שרואים שהבצק מספיק רך ומוכן לעיבוד היטב החומרים למילוי הפריקסה טונה מקופסה תפוחי אדמה שלוקים עם ביצים קשות סלט ירקות חי ובריאזיתים ירוקים מלפפון בחומץ מקופסא ניתן לערבב את מלפפון חמוץ עם הטונה זה מאד טעיםקוביות קטנות את המלפפון החמוץ אפשר להוסיף גם לימונים קטנים לימון כפרי חמוץ טעים מאד עוד טיפ קטן ואחרון את המנה הזו ניתן להגיש גם לאירוח
אופן ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערה די גדולה ונוחה ללישה עושים גומה קטנה באמע ושמים את השמרים מערבבים ביד ואז מוסיפים את המלח ושוב מערבבים מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים העיקר שלא יהיו יחד כל החומרים ואז מוסיפים את המיים המורתחים פושרים כמובן לשים היטב עד שמופיעות בועות קטנות סימן שהבצק מוצלח מכסים אותו היטב היטב בשקית ניילון נקייה כמובן ועליה גם להוסיף מפית להניח אותו במקום נעים וחם שיטפח היטב כשהבצק טפח מספיק אפשר כבר לפתוח אותו וללוש אותו שוב לעוד 10 דקות להתחיל לעבוד איתו לקמח משטח לעבודה וליצוק ממנו כל פעם עיגול (צריכים לצאת 17 חתיכות ששוות בגודלן לא כל כך גדולים ולא כל כך קטנים )אוקיי עכשיו כשהבצק יוצא יותר מידי רך ועדין לעיבוד מקמחים כל חתיכה בקמח ומניחים אותה על המשטח המקומח לבינתיים בזמן הכנת החתיכות רצוי לחמם בסיר עמוק( חשוב שלא יהיה סיר עבה לטיגון אחרת זה לוקח לו זמן לחמם את השמן )בקבוק וחצי של שמן לטיגון על אש גבוהה ממש עד שיהי ממש חם ואז לזרוק לתוכו כל פעם שני חתיכות ולהפוך אותם משני הצדדים עד שיזהיבו את החתיכות ניתן לעשות בצורת אליפסה כמו לחמניה וזהו בתאבון טעים מאד מתאים לחורף
מגיש:
מקור: תוניסאי
שתף את המתכון