הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח 2 כפות שמרים מעט מלח 2 כפות סוכר( עוד טיפ קטן כדי שהבצק יצא מוצלח חשוב לא לערבב את הסוכר המלח והשמרים יחד כל אחד לחוד עם הקמח)מים מורתחים פושרים כמה שניכנס בערך בקערה שרואים שהבצק מספיק רך ומוכן לעיבוד היטב החומרים למילוי הפריקסה טונה מקופסה תפוחי אדמה שלוקים עם ביצים קשות סלט ירקות חי ובריאזיתים ירוקים מלפפון בחומץ מקופסא ניתן לערבב את מלפפון חמוץ עם הטונה זה מאד טעיםקוביות קטנות את המלפפון החמוץ אפשר להוסיף גם לימונים קטנים לימון כפרי חמוץ טעים מאד עוד טיפ קטן ואחרון את המנה הזו ניתן להגיש גם לאירוח
אופן ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערה די גדולה ונוחה ללישה עושים גומה קטנה באמע ושמים את השמרים מערבבים ביד ואז מוסיפים את המלח ושוב מערבבים מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים העיקר שלא יהיו יחד כל החומרים ואז מוסיפים את המיים המורתחים פושרים כמובן לשים היטב עד שמופיעות בועות קטנות סימן שהבצק מוצלח מכסים אותו היטב היטב בשקית ניילון נקייה כמובן ועליה גם להוסיף מפית להניח אותו במקום נעים וחם שיטפח היטב כשהבצק טפח מספיק אפשר כבר לפתוח אותו וללוש אותו שוב לעוד 10 דקות להתחיל לעבוד איתו לקמח משטח לעבודה וליצוק ממנו כל פעם עיגול (צריכים לצאת 17 חתיכות ששוות בגודלן לא כל כך גדולים ולא כל כך קטנים )אוקיי עכשיו כשהבצק יוצא יותר מידי רך ועדין לעיבוד מקמחים כל חתיכה בקמח ומניחים אותה על המשטח המקומח לבינתיים בזמן הכנת החתיכות רצוי לחמם בסיר עמוק( חשוב שלא יהיה סיר עבה לטיגון אחרת זה לוקח לו זמן לחמם את השמן )בקבוק וחצי של שמן לטיגון על אש גבוהה ממש עד שיהי ממש חם ואז לזרוק לתוכו כל פעם שני חתיכות ולהפוך אותם משני הצדדים עד שיזהיבו את החתיכות ניתן לעשות בצורת אליפסה כמו לחמניה וזהו בתאבון טעים מאד מתאים לחורף
מגיש:
מקור: תוניסאי
שתף את המתכון
