חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פריקסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנתי המתכון בפעם הראשונה ויצא מעולה תקוותי שגם אתם תאהבו.
פריקסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנתי המתכון בפעם הראשונה ויצא מעולה תקוותי שגם אתם תאהבו.
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבי הבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית או / 1 קובייה של שמרית או / 2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
כ- 2.5 כוסות מים פושרים
מרכיבי המלית:
3 - 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות + 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות מטובלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעט מיץ מלימון.
זיתים שחורים
2 קופסאות טונה בשמן
סלט ירקות קצוץ דק
אריסה/מטבוחה לפי הטעם.
לימון כבוש
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים ומניחים בצד.
מוסיפים את לקמח המלח + הסוכר ובוחשים, צרים גומה במרכז ומוסיפים השמן והשמרים ולשים היטב לבצק רך אך לא דביק מדי.
מכסים במגבת לתפיחה כשעה.
לאחר ההתפחה , ללוש שוב את הבצק , ליצור הלחמניות בצורה אובלית ולהניחן על משטח משומן, להתפחה נוספת של שעה.
ומעבירים אותן לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד להזהבה.
מניחים הפריקסה לאחר הטיגון על נייר סופג.
חוצים את הלחמניות המטוגנות לאורכן מורחים באריסה/מטבוחה וממלאים במרכיבי המלית שצויינו לעיל בזה אחר זה.
מגישים חם או קר.
מגיש: סילבי
מקור: אישי - לקט
שתף את המתכון