הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבי הבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית או / 1 קובייה של שמרית או / 2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
כ- 2.5 כוסות מים פושרים
מרכיבי המלית:
3 - 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות + 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות מטובלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעט מיץ מלימון.
זיתים שחורים
2 קופסאות טונה בשמן
סלט ירקות קצוץ דק
אריסה/מטבוחה לפי הטעם.
לימון כבוש
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את השמרים עם 1/2 כוס מים ומניחים בצד.
מוסיפים את לקמח המלח + הסוכר ובוחשים, צרים גומה במרכז ומוסיפים השמן והשמרים ולשים היטב לבצק רך אך לא דביק מדי.
מכסים במגבת לתפיחה כשעה.
לאחר ההתפחה , ללוש שוב את הבצק , ליצור הלחמניות בצורה אובלית ולהניחן על משטח משומן, להתפחה נוספת של שעה.
ומעבירים אותן לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד להזהבה.
מניחים הפריקסה לאחר הטיגון על נייר סופג.
חוצים את הלחמניות המטוגנות לאורכן מורחים באריסה/מטבוחה וממלאים במרכיבי המלית שצויינו לעיל בזה אחר זה.
מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור: אישי - לקט
שתף את המתכון
