הוראות הכנה
מרכיבים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
¾ כוס (100 גרם) אגוזי לוז שלמים (לא מומלחים), קלופים (או אגוזים אחרים)
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר קטן וכבד את הסוכר. זה לוקח קצת זמן, אבל הסוכר ימס וירתח ובסופו של דבר יתקבל קרמל שחום (זהירות שלא ישרף!). מוסיפים את האגוזים, מערבבים וממשיכים לחמם על להבה קטנה, עד שהקרמל יתאושש ממכת הקור, ימס מחדש ויצפה לגמרי את האגוגים.
2. מעבירים את האגוזים לנייר אפייה , משומן קלות בחמאה ומפזרים בכף כך שיסתדרו בשכבה אחת. כאשר הקרמל מצטנן, שוברים אותו בידיים, קוצצים גס בסכין, או טוחנים לפירורים במעבד מזון.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון
