חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידה מלחם או חלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה מלחם או חלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום הקשה. (אפשר לחם ישן)
חצי ליטר חלב
רבע כוס סוכר
כמה טיפות תמצית מי ורדים (אפשר לוותר ולא יקרה כלום)
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים
חצי כוס שקדים קלויים ללא מלח
חצי כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח
חופן קוקוס מגורד (אפשר לוותר)
למעטה שמנת:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפיות עמילן תירס - קורנפלאור
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים חצי ליטר חלב עם רבע כוס סוכר, עד שהסוכר נמס
מוסיפים את מי הורדים לחלב
יוצקים את החלב הממותק על פרוסות הלחם הלבן, במגש היכול להכיל אותן בשכבה אחת
נותנים לכל הנוזל להספג בלחם
אפשר להכין את המאפה בתבנית אחת גדולה, כמו פשטידה. או לחלק לתבניות אישיות קטנות יותר
מערבבים את כל סוגי האגוזים/שקדים, ושוברים אותם גס בעזרת פטיש השניצלים או משהו כזה
זורים את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם
מוסיפים את הצימוקים
מפזרים קוקוס מעל הכל
מערבבים בסיר את השמנת המתוקה עם הסוכר
מערבבים את הקורנפלאור בכוס החלב
מוסיפים לתערובת שבסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך
יוצקים את תערובת השמנת מעל לפרוסות הלחם והאגוזים
מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180 מעלות, ואופים כ - 25 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.
המנה נשארת קצת נוזלית, אבל כל טיפה שקולה את משקלה בזהב..
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון