הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום הקשה. (אפשר לחם ישן)
חצי ליטר חלב
רבע כוס סוכר
כמה טיפות תמצית מי ורדים (אפשר לוותר ולא יקרה כלום)
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים
חצי כוס שקדים קלויים ללא מלח
חצי כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח
חופן קוקוס מגורד (אפשר לוותר)
למעטה שמנת:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפיות עמילן תירס - קורנפלאור
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים חצי ליטר חלב עם רבע כוס סוכר, עד שהסוכר נמס
מוסיפים את מי הורדים לחלב
יוצקים את החלב הממותק על פרוסות הלחם הלבן, במגש היכול להכיל אותן בשכבה אחת
נותנים לכל הנוזל להספג בלחם
אפשר להכין את המאפה בתבנית אחת גדולה, כמו פשטידה. או לחלק לתבניות אישיות קטנות יותר
מערבבים את כל סוגי האגוזים/שקדים, ושוברים אותם גס בעזרת פטיש השניצלים או משהו כזה
זורים את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם
מוסיפים את הצימוקים
מפזרים קוקוס מעל הכל
מערבבים בסיר את השמנת המתוקה עם הסוכר
מערבבים את הקורנפלאור בכוס החלב
מוסיפים לתערובת שבסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך
יוצקים את תערובת השמנת מעל לפרוסות הלחם והאגוזים
מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180 מעלות, ואופים כ - 25 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.
המנה נשארת קצת נוזלית, אבל כל טיפה שקולה את משקלה בזהב..
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
