הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בצק עלים מרודד לעובי 0.3 ס"מ
2 בטטות קלופות
1 חציל
100 גרם עלי תרד קטומי גבעול
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
1 ביצה טרופה
3 כפות קמח
מיץ מרבע לימון
1 ענף רוזמרין
1 עלה מרווה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטה עם הרוזמרין והמרווה ומעט מלח עד כדי ריכוך. מסננים וזורקים את הרוזמרין והמרווה. מועכים למחית אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה והקמח ומעט מלח ופלפל ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים שב לקבלת מסה אחיה.
קולים את החציל בתנור. מוציאים את בשר החציל הקלוי ומתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון.
מניחם את הבצק בתבנית פאי ומשאירים את השוליים בחוץ (לא חותכים). מניחים שכבה של כל עלי התרד. מעל התרד מסדרים שכבה של מחית הבטטה (מניחים מחצית הכמות). מעל מניחים את בשר החציל הקלוי. מעל החציל מסדרים שכבה נוספת של בטטות. מקפלים את שולי הבצק פנימה ומברשים אותן בביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 עד 40 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
