חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בטטה וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בטטה וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בצק עלים מרודד לעובי 0.3 ס"מ
2 בטטות קלופות
1 חציל
100 גרם עלי תרד קטומי גבעול
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
1 ביצה טרופה
3 כפות קמח
מיץ מרבע לימון
1 ענף רוזמרין
1 עלה מרווה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטה עם הרוזמרין והמרווה ומעט מלח עד כדי ריכוך. מסננים וזורקים את הרוזמרין והמרווה. מועכים למחית אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה והקמח ומעט מלח ופלפל ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים שב לקבלת מסה אחיה.
קולים את החציל בתנור. מוציאים את בשר החציל הקלוי ומתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון.
מניחם את הבצק בתבנית פאי ומשאירים את השוליים בחוץ (לא חותכים). מניחים שכבה של כל עלי התרד. מעל התרד מסדרים שכבה של מחית הבטטה (מניחים מחצית הכמות). מעל מניחים את בשר החציל הקלוי. מעל החציל מסדרים שכבה נוספת של בטטות. מקפלים את שולי הבצק פנימה ומברשים אותן בביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 עד 40 דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון