הוראות הכנה
מרכיבים
2 עגבניות תמר פרוסות לאורך
3-4 בצלים פרוסים דק
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות שמן לטיגון
שמן זית
מלח ופלפל
גבינת "גאודה" חתוכה לקוביות קטנות
2 ביצים
חצי כוס קמח
אופן ההכנה
מניחים את פרוסות העגבניה על תבנית משומנת ומזליפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות.
מחממים שמן לטיגון במחבת. מטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים גביע אחד של שמנת חמוצה ומטגנים יחד עד לאידוי כל הנוזלים. תוך כדי הטיגון מתבלים במעט מלח ופלפל. מצננים. מערבבים את תערובת הבצל עם השמנת הנותרת, הקמח והביצים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מניחים מעל בצורה מסודרת ויפה את פרוסות העגבניה הקלויה. מפזרים מעל את גבינת ה"גאודה" ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
