הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם בצק עלים
למלית:
1 חבילה בצל ירוק
25 גרם חמאה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 מ"ל שמנת לקצפת
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
¼ כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור 180°c. מרדדים את הבצק ומרפדים בו תבנית פאי מסולסלת בקוטר כ25- ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו.
2. מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים. שוטפים היטב, וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל.
3. מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים (אין להניח להם להשחים).
4. מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעליהם את הגבינה.
5. טורפים את השמנת בקערה בינונית עם הביצים, הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. יוצקים את התערובת על פני הבצל והגבינה, ומקפידים שתתפזר באופן אחיד.
6. אופים כ 40 דקות, או עד שפני הפשטידה זהובים והמלית נראית מוצקה.
מגיש:
מקור: YNET
שתף את המתכון
