חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
6 בצלים זהובים קצוצים
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל)
4 ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות קמח תופח
1 כף עמילן תירס
1/4 כפית מיורן
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
שמן לשימון התבנית
1 כף סולת לזרייה בתבנית
תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום בינוני.
2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה,מוסיפים את בצל הזהב ומטגנים על אש נמוכה עד שיתרכך וייעשה שקוף. מוסיפים למחבת את השמנת,בוחשים ומבשלים כ- 2 דקות. מסירים מן האש ומניחים להצטנן מעט.
3.מעבירים לקערה גדולה,מוסיפים הביצים,הגבינה,הקמח,עמילן התירס והמיורן.בוחשים הייטב לתערובת אחידה.
4. מתבלים באגוז מוסקט,במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים שנית.
5. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת.מעבירים את הבלילה אל התבנית.
6.אופים כ- 50 דקות.מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה.
מגיש: קיבי
מקור: בצל ערבה דרומית
שתף את המתכון