הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
6 בצלים זהובים קצוצים
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל)
4 ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות קמח תופח
1 כף עמילן תירס
1/4 כפית מיורן
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
שמן לשימון התבנית
1 כף סולת לזרייה בתבנית
תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום בינוני.
2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה,מוסיפים את בצל הזהב ומטגנים על אש נמוכה עד שיתרכך וייעשה שקוף. מוסיפים למחבת את השמנת,בוחשים ומבשלים כ- 2 דקות. מסירים מן האש ומניחים להצטנן מעט.
3.מעבירים לקערה גדולה,מוסיפים הביצים,הגבינה,הקמח,עמילן התירס והמיורן.בוחשים הייטב לתערובת אחידה.
4. מתבלים באגוז מוסקט,במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים שנית.
5. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת.מעבירים את הבלילה אל התבנית.
6.אופים כ- 50 דקות.מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: בצל ערבה דרומית
שתף את המתכון
