חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים טעים...
פשטידת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים טעים...
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוס קמח
100 גר' חמאה
מעט מלח
מעט סוכר
2 כפות מים קרים
למלית:
6-7 בצלים
50 גר' חמאה
1 כף שמן
2 בייצים
2/3 כוס שמנת מתוקה
½ כוס גבינה מגורדת
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
לבצק:
להכניס את כל החומרים לקערה וללוש עד קבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל- ½ שעה.
למלית:
לחצות ולפרוס את הבצל דק מאוד,
לחמם במחבת את החמאה והשמן, להוסיף את הבצל
ולטגן כ- 20 דקות במחבת מכוסה, לבחוש מידי פעם,
כשהבצלים מזהיבים להוריד מהאש.
לחמם את התנור לחום בינוני (180°c).
לערבב בקערה את הביצים והשמנת מתוקה להוסיף
תבלינים, גבינה והבצל .
לרדד את הבצק ולרפד תבנית אפייה בקוטר 20 - 25 ס"מ.
ריפוד הבצק בתבנית צריך לעלות גם על השוליים שמסביב לתבנית.
ליצוק את המלית לתבנית ולאפות כ- 30 - 40 דקות בחום בינוני (180°c).
עד שפני הפשטידה משחימים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
להגיש חם.
מגיש: tali_tzengut
מקור:
שתף את המתכון