הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוס קמח
100 גר' חמאה
מעט מלח
מעט סוכר
2 כפות מים קרים
למלית:
6-7 בצלים
50 גר' חמאה
1 כף שמן
2 בייצים
2/3 כוס שמנת מתוקה
½ כוס גבינה מגורדת
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
לבצק:
להכניס את כל החומרים לקערה וללוש עד קבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל- ½ שעה.
למלית:
לחצות ולפרוס את הבצל דק מאוד,
לחמם במחבת את החמאה והשמן, להוסיף את הבצל
ולטגן כ- 20 דקות במחבת מכוסה, לבחוש מידי פעם,
כשהבצלים מזהיבים להוריד מהאש.
לחמם את התנור לחום בינוני (180°c).
לערבב בקערה את הביצים והשמנת מתוקה להוסיף
תבלינים, גבינה והבצל .
לרדד את הבצק ולרפד תבנית אפייה בקוטר 20 - 25 ס"מ.
ריפוד הבצק בתבנית צריך לעלות גם על השוליים שמסביב לתבנית.
ליצוק את המלית לתבנית ולאפות כ- 30 - 40 דקות בחום בינוני (180°c).
עד שפני הפשטידה משחימים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
להגיש חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
