הוראות הכנה
מרכיבים
לפשטידה:
1 כרובית קטנה
1 כפית מחוקה אבקת מרק עוף ("קנור")
1 קופסה אפונה ירוקה (או אפונה מוקפאת משקית)
3 ביצים (מס' 1)
2 כפות פרורי לחם מתובלים ("פירורית מתובלת")
2 כפות קמח תופח
1 כפית מחוקה מלח דק
מעט פלפל שחור טחון טרי
לשכבה העליונה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם מרגרינה
3 כפות קמח תופח
1 כוס חלב
מעט פרורי לחם מתובלים כנ"ל
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל180 מעלות (טורבו)
לפרק את הכרובית לפרחים , לשים בסיר למלא מים עד מחצית גובה הכרובית , להוסיף אבקת מרק העוף לערבב ולבשל עד רתיחה.
להנמיך את האש לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל (בשול באדים)
רצוי שהכרובית לא תתרכך יותר מדי- לכן יש לבדוק עם מזלג אחרי 5-10 דקות. כאשר נגמר הבישול לסנן את המים ולחתוך את הכרובית לחתיכות קטנות (בערך 1 ס"מ )
להוסיף אפונה ירוקה מסוננת מן המים (אם משתמשים באפונה מקופסה). לטרוף את הביצים להוסיף לכרובית והאפונה. להוסיף
את הקמח המלח והפלפל ולערבב בעדינות.
לשמן במרגרינה קערת פיירקס עגולה (קוטר 20 ס"מ) ולקמח .
לצקת את הבלילה לקערה.
שכבה עליונה
50 גרם מרגרינה- להמיס בסיר בינוני ולהוסיף 3 כפות קמח תופח לערבב כל הזמן על אש קטנה עד שהקמח והמרגרינה ללא גושים והתערובת מבעבעת. להוסיף כוס חלב ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה ואחידה ולכבות את האש.
לצקת אל הקערה מעל לתערובת הקודמת לשטח ולהחליק. לפזר מעט פרורי לחם על פני השכבה העליונה ומספר חתיכות מרגרינה .
לאפות ב180 מעלות 35 דק' או עד שהשכבה העליונה מקבלת גוון שחום וגפרור שנתקע במרכז הפשטידה יוצא יבש.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
