הוראות הכנה
מרכיבים
1 כיכר לחם ישן
200 גרם גבינת רוקפור
200 גרם גבינה בולגרית רכה
2 כוסות תרד רחוץ חלוט וקצוץ דק
1 בצל בינוני מגורד
½ כפית אגוז מוסקט טחון
6 ביצים
½ כוס קמח
פלפל שחור
שמן זית לשימון התבנית
קמח לקימוח התבנית
אופן ההכנה
1. לפרוס את הלחם לפרוסות עבות ולהשרות במים (אפשר בחלב) למשך 10 דקות.
לסחוט את הלחם היטב ולפורר או לקרוע לחתיכות לתוך קערה.
2. לגרד גס את גבינת הרוקפור ולפורר את הגבינה הבולגרית לתוך הקערה.
3. להוסיף שאר המרכיבים ולערבב היטב לתערובת אחידה.
4. לחמם את התנור ל -200°c .
5. לשמן תבנית אפיה בשמן זית בכמות נדיבה ולקמח ות התבנית.
6. לצקת את כל התערובת לתבנית ולישר ע"י מרית את פני הפשטידה. לשמן בשמן זית
את פני הפשטידה ולאפות 10 דקות ב - 200°c. להנמיך את החום ל - 160°c
ולאפות 35 דקות נוספות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
