הוראות הכנה
מרכיבים
5-10 מצות
2-3 כוסות מים
3-4 ביצים
מלח
פלפל ותבלינים לפי הטעם.
שמן לטיגון
אפשרות- אפשר להוסיף פטריות, עגבניות או כל ירק אחר.
אופן ההכנה
1.מחממים שמן לטיגון בתוך מחבת (עדיף עמוקה).
2. שוברים את המצות לחתיכות (לא חייב להיות סימטרי).
3. מערבבים את הביצים, המים והתבלינים ביחד כדי ליצור בלילה אחידה.
4. טובלים את שברי המצות בבלילה וכאשר השמן מספיק חם , שמים שכבה ראשונה של מצות
וכך עושים שכבות של מצות עד שכבר אין מקום.
מטגנים מצד אחד כרבע שעה עד להזהבה, לוקחים צלחת שטוחה, הופכים בזהירות את הפשטידה ואז שמים בחזרה למחבת עם הצד המטוגן כלפי מעלה (זה רק נשמע קשה..)
ומטגנים עוד רבע שעה עד להזהבה.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
