הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס חלב פושר
6 מצות מרוסקות גס
2 גזרים בינוניים מגורדים גס
50 גר` מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים בינוניים מגורדים גס
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
150 גר` גבינה בולגרית או פטה מפוררת
100 גר` גבינת קשקבל מגורדת
4 ביצים טרופות
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
יוצקים את החלב על המצות השבורות בקערה ומניחים ל- 15 דקות.
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-3 כפות שמן במחבת גדולה עד שהוא מקבל צבע זהוב ומוסיפים את הגזר המגורד, הקישואים, הפלפל האדום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
מוסיפים את הירקות לתערובת המצות בקערה, מוסיפים את הגבינות והביצים הטרופות ומערבבים, טועמים להוספת מלח ופלפל לפי הטעם.
משמנים תבנית חסינת אש במעט מרגרינה ומפזרים מעט קמח מצה, יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מפזרים מעל את קוביות המרגרינה ומכניסים לתנור שחומם מראשלחום בינוני ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
