חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת פטריות עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פריכות הבצק ושילובו עם הפטריות, השמנת והגבינה הצהובה brמייצרים לנו פשטידה פשוט מעולה. brגם אחרי כמה ימים במקרר היא שומרת על טעמה.
פשטידת פטריות עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פריכות הבצק ושילובו עם הפטריות, השמנת והגבינה הצהובה brמייצרים לנו פשטידה פשוט מעולה. brגם אחרי כמה ימים במקרר היא שומרת על טעמה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה (170 מ"ל)
75 גרם חמאה או מרגרינה (מה זאת אומרת - תמיד חמאה!)
קורט מלח
למלית:
2 כפות חמאה
2 בצלים גדולים קצוצים
פטריות טריות חתוכות לפרוסות מ-2 סלסלות
1 כפות חלב
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את תבנית הפשטידה (עגולה 26, או 28)
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד. מקררים אותו כ-20 דקות.
משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומרפדים גם את הדפנות. (עוד לא אופים!)
להכנת המלית:
מטגנים את הבצל בחמאה ומוסיפים את הפטריות, החלב ואבקת המרק, בוחשים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים אל התבנית.
טורפים יחד את הביצים, השמנת החמוצה והגבינה הצהובה, ויוצקים מעל שכבת הפטריות.
אופים כ-45 דקות, או עד שהמלית תתייצב.
מגיש: kalla
מקור: קובי בר
שתף את המתכון