הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה (170 מ"ל)
75 גרם חמאה או מרגרינה (מה זאת אומרת - תמיד חמאה!)
קורט מלח
למלית:
2 כפות חמאה
2 בצלים גדולים קצוצים
פטריות טריות חתוכות לפרוסות מ-2 סלסלות
1 כפות חלב
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את תבנית הפשטידה (עגולה 26, או 28)
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד. מקררים אותו כ-20 דקות.
משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומרפדים גם את הדפנות. (עוד לא אופים!)
להכנת המלית:
מטגנים את הבצל בחמאה ומוסיפים את הפטריות, החלב ואבקת המרק, בוחשים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים אל התבנית.
טורפים יחד את הביצים, השמנת החמוצה והגבינה הצהובה, ויוצקים מעל שכבת הפטריות.
אופים כ-45 דקות, או עד שהמלית תתייצב.
מגיש:
מקור: קובי בר
שתף את המתכון
