הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם קישואים.(לשקול לאחר קילוף ונקוי)
300 גר' גזר.(לשקול לאחר קילוף וניקוי)
6 ביצים
1/2 כוס קמח תופח.
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון.
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
5 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות (מצב טורבו) ובינתיים מכינים את הירקות. גזר וקשואים- לנקות , לקלוף ולרסק לאטריות עבות במעבד מזון. להשהות את הירקות בנפרד מספר דקות ולסחוט את הנוזלים. לטרוף את הביצים להוסיף לתערובת הירקות .
להוסיף שאר החומרים ולערבב לעיסה אחידה.
לשמן ולקמח תבנית פיירקס (או אלומיניום) 30X20X4 ס"מ ולצקת את התערובת לתבנית.
לישר את פני התערובת בתבנית ולאפות 40 דקות .
להוציא ולקרר על רשת מתכת.
אפשר לקרר כ-10 דקות ולהגיש חם. ( אני אישית מעדיף לתת לפשטידה להתקרר לגמרי ולאכול למחרת ע"י חמום מנה אישית - כך הפשטידה יציבה יותר ונוחה לחיתוך)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
