הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קישואים, קלופים ומגורדים גס
3 ביצים, טרופות
½ כוס קמח תופח
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
5 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום, טריים וקצוצים דק
עלים מ-5 ענפי קורנית, קצוצים דק
עלים מ-1 ענף רוזמרין, קצוץ דק
2 כפות אבקת מרק בצל
לקישוט:
שבבי שקדים מולבנים
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
קולפים את הקישואים וחותכים לאטריות בעזרת דיסקת חיתוך גס במעבד מזון. מוסיפים את המלח מערבבים ומשאירים במסננת להוצאת נוזלים. אוספים את כל העלים של עשבי התיבול וקוצצים אותם יחד לחתיכות קטנות. מוציאים את הקישואים המרוסקים וסוחטים עודפי נוזלים. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומשטחים בתבנית משומנת (מומלץ לפזר מעט סולת על השמון בתבנית) מקשטים בשבבים שקדים מעל ואופים ( 180°c )במשך 40-45 דקות עד שהפשטידה משחימה בשוליים (לבדוק עם קיסם עץ במרכז הפשטידה, צריך לצאת יבש).
לקרר על רשת.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
