חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת תפו"א בשר ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נקראת גם פאי הרועים. גירסה שלי מאוד טעימה
פשטידת תפו"א בשר ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נקראת גם פאי הרועים. גירסה שלי מאוד טעימה
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
¼ כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
5-6 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
2 כפיות אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
לבשל את תפו"א במים עד להתרככות, לסנן ולמעוך למחית חלקה לתבל עם מלח ופלפל שחור ולהוסיף 2 ביצים, ולערבב.
בזמן שתפו"א מתבשלים להכין את תערובת הבשר,במחבת לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה להוסיף שום כתוש לערבב כחצי דקה להוסיף את הבשר לערבב ולפורר עם כף , להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע, להוסיף מלח,פלפל שחור, פפריקה מתוקה ,רסק עגבניות ומים לערבב ולבשל על אש נמוכה כ-5-7 דקות לכבות את האש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה, לקרר מעט .
במחבת נוספת לטגן את רצועות הבצל עד להשחמה ,להוסיף את הפטריות הפרוסות , לטגן
יחד מס' דקות לתבל במלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות, לערבב ולבשל כדקה ולכבות את
האש.
לשמן מעט תבנית אפיה להעביר מחצית מהמחית, מעליה להעביר את כל תערובת הבשר
מעל הבשר לפזר את הפטריות ולכסות בשאר תערובת תפו"א.
לאפות בחום 190°c במשך כ-40 דקות , עד שהחלק העליון משחים מעט. לקרר היטב לפני
שפורסים.
מגיש: ronitd
מקור:
שתף את המתכון