הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
¼ כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
5-6 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
2 כפיות אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
לבשל את תפו"א במים עד להתרככות, לסנן ולמעוך למחית חלקה לתבל עם מלח ופלפל שחור ולהוסיף 2 ביצים, ולערבב.
בזמן שתפו"א מתבשלים להכין את תערובת הבשר,במחבת לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה להוסיף שום כתוש לערבב כחצי דקה להוסיף את הבשר לערבב ולפורר עם כף , להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע, להוסיף מלח,פלפל שחור, פפריקה מתוקה ,רסק עגבניות ומים לערבב ולבשל על אש נמוכה כ-5-7 דקות לכבות את האש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה, לקרר מעט .
במחבת נוספת לטגן את רצועות הבצל עד להשחמה ,להוסיף את הפטריות הפרוסות , לטגן
יחד מס' דקות לתבל במלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות, לערבב ולבשל כדקה ולכבות את
האש.
לשמן מעט תבנית אפיה להעביר מחצית מהמחית, מעליה להעביר את כל תערובת הבשר
מעל הבשר לפזר את הפטריות ולכסות בשאר תערובת תפו"א.
לאפות בחום 190°c במשך כ-40 דקות , עד שהחלק העליון משחים מעט. לקרר היטב לפני
שפורסים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
