הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים,קצוצים דק
מעט שמן תירס לטיגון (אני השתמשתי בקנולה)
500 גרם עלי תרד שטופים (זה יוצא 2 קופסאות מהסופר)
1/2 ק''ג גבינה לבנה 5%
1 חבילת פתיתי גבינת עמק (כמדומני 200 גרם)
1 חבילת פתיתי גבינת פרמזן
3 כפות גדושות קמח (בפסח אפשר להשתמש בקמח מצה)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% שומן
מלח לפי הטעם
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
30 גרם צנוברים (מי שרוצה)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מטגנים את הבצלים במחבת רחבה ועמוקה, עד שהם הופכים לשקופים.
קוצצים את התרד קציצה גסה (בלי הגבעולים) ומוסיפים למחבת
מניחים לתרד ולבצל להמשיך ולהתבשל עד שהנוזלים של התרד מתאדים.
מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן מעט.
מוסיפים את הגבינות, הקמח והביצים ומערבבים היטב.
מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לתבנית ואופים במשך כ-30-40 דקות.
מוציאים את התבנית, מפזרים מעל את הצנוברים ואופים כ-5 דקות נוספות.
תנו לפשטידה להתקרר לפני שאתם מתנפלים עליה 🙂
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
