הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 ק"ג עגבניות
50 גרם ריחן טרי קצוץ
100 גרם כוסברה טרייה קצוצה
3 ענפי טימין, עלים בלבד
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 שן שום קצוצה דק
1 שאלוט קצוץ דק
½ כוס יין לבן
מלח גס
לירקות: 2 גזרים קלופים
4 עגבניות
2 קישואים
1 שורש סלרי קלוף ונקי
¼ ק"ג פול ירוק קלוף
¼ ק"ג אפונת גינה ללא תרמיל
אופן ההכנה
רוחצים את העגבניות, מסירים את העוקצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הירק הקצוץ, השאלוט, השום, היין ומעט מלח גס. מרסקים את העגבניות בידיים עד לקבלת מחית. מניחים את התערובת הנ"ל בבד גדול ואותו מניחים מעל קערת מתכת גדולה. למשך 24 שעות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בכלי.
לירקות קוצצים את כולם (למעט הפול והאפונה) לקוביות קטנות ומבשלים את הירקות במי מומלחים מעט עד לקבלת דרגת אל דנטה (כחמש דקות בישול). מסננים את ציר העגבניות (הנוזלים ששמרנו)ומוזגים לצלחות הגשה. מניחים בכל צלחת מעט מהירקות המבושלים. מקשטים במעט עלי כוסברה ומגישים.
מגיש:
מקור: שף פול הית'קוט
שתף את המתכון
