חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפיפיה וצבעונית שלא לדבר על טעימה וחסכונית המנצלת את שאריות פירות היבשים מט"ו בשבט. brאת המתכון הנ"ל למדתי מאמא, מובטחת לכם הצלחה. מנה מרשימה מאוד, מומלץ ביותר.
צלי בקר עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפיפיה וצבעונית שלא לדבר על טעימה וחסכונית המנצלת את שאריות פירות היבשים מט"ו בשבט. brאת המתכון הנ"ל למדתי מאמא, מובטחת לכם הצלחה. מנה מרשימה מאוד, מומלץ ביותר.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר חתוך לסטייקים (אני משתמשת כתף מרכזית מס' 5)
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
2-3 שיניים של שום כתוש
1 גזר בינוני חתוך לטבעות
4 כפות שמן זית
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס יין אדום (יכול להיות מכל סוג שהוא: מתוק, יבש, חצי יבש)
1 כף אבקת מרק
1 כפית סילאן (דבש תמרים - אם אין ניתן לחילופין להשתמש בדבש רגיל)
½ כפית בהר"ט (תערובת תבלינים)
קורט פלפל שחור
½ 1 - 2 כוסות מים
מלח לפי הצורך רק בסוף הבישול
לפירות היבשים:
3 אננס מיובש חתוכים לרבעים
חופן משמש מיובש
חופן תאנים מיובשות
חופן אגוזי מלך
קורט קינמון
אופן ההכנה
את הבשר מניחים בסיר מלא במים עד כיסוי ומביאים לרתיחה (הרתיחה מיועדת להשלת כל "הטינופת" מהבשר). לאחר הרתיחה מסננים את הנוזלים, שוטפים את הנתחים ומניחים שוב בסיר וחוזרים על הפעולה בשנית.
לאחר מכן, מסדרים את נתחי הבשר בסיר לחץ ומעל מוסיפים את: הבצל, שום, גזר, שמן זית, סויה, יין, אבקת מרק, סילאן, תבלינים (חוץ מהמלח) ואת המים, מנערים היטב מצד לצד את הסיר על מנת שכל מרכיבי התיבול יתערבבו עם הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כ- 40-45 דקות ואז פותחים את מכסה הסיר מוסיפים מלח במידת הצורך וממשיכים לבשל ללא המכסה עוד כ- 5-10 דקות.
מרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה, מסדרים בתחתית התבנית את הסטייקים של הצלי, מעל מפזרים את תערובת פירות היבשים ובוזקים מעל הכל את נוזלי הבישול עד כדי חצי גובה של התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות את התבשיל עוד כ- 10 דקות ומגישים.
מגיש: m73
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון