הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר חתוך לסטייקים (אני משתמשת כתף מרכזית מס' 5)
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
2-3 שיניים של שום כתוש
1 גזר בינוני חתוך לטבעות
4 כפות שמן זית
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס יין אדום (יכול להיות מכל סוג שהוא: מתוק, יבש, חצי יבש)
1 כף אבקת מרק
1 כפית סילאן (דבש תמרים - אם אין ניתן לחילופין להשתמש בדבש רגיל)
½ כפית בהר"ט (תערובת תבלינים)
קורט פלפל שחור
½ 1 - 2 כוסות מים
מלח לפי הצורך רק בסוף הבישול
לפירות היבשים:
3 אננס מיובש חתוכים לרבעים
חופן משמש מיובש
חופן תאנים מיובשות
חופן אגוזי מלך
קורט קינמון
אופן ההכנה
את הבשר מניחים בסיר מלא במים עד כיסוי ומביאים לרתיחה (הרתיחה מיועדת להשלת כל "הטינופת" מהבשר). לאחר הרתיחה מסננים את הנוזלים, שוטפים את הנתחים ומניחים שוב בסיר וחוזרים על הפעולה בשנית.
לאחר מכן, מסדרים את נתחי הבשר בסיר לחץ ומעל מוסיפים את: הבצל, שום, גזר, שמן זית, סויה, יין, אבקת מרק, סילאן, תבלינים (חוץ מהמלח) ואת המים, מנערים היטב מצד לצד את הסיר על מנת שכל מרכיבי התיבול יתערבבו עם הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כ- 40-45 דקות ואז פותחים את מכסה הסיר מוסיפים מלח במידת הצורך וממשיכים לבשל ללא המכסה עוד כ- 5-10 דקות.
מרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה, מסדרים בתחתית התבנית את הסטייקים של הצלי, מעל מפזרים את תערובת פירות היבשים ובוזקים מעל הכל את נוזלי הבישול עד כדי חצי גובה של התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות את התבשיל עוד כ- 10 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון
