הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות אבקת מרק בצל-"קנור"
1 בצל בינוני
1.5 ק"ג בשר - כתף עגל
1/4 ק"ג משמשים מיובשים
4 כפות שמן זית
1 כוס מים
3 כוסות יין אדום (חצי יבש)
2 תיבוליות "ניחוח צלי" - קנור"
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה עם 4 כפות שמן זית ,קוצצים בצל לפרוסות. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף מוסיפים את הבשר משחימים אותו היטב מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לצלחת ובינתיים מעבירים את הבצל ומיצי הבשר לסיר לחץ פתוח. מוסיפים כוס יין וכוס מים ו -2 תיבוליות "ניחוח צלי" מגורדות דק.מחזירים את הבשר לסיר, סוגרים מכסה סיר הלחץ , מערבבים ע"י תנועה סיבובית ומבשלים על אש גבוהה עד הרתיחה (כ-5 דק') מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה ורבע.
מסירים מן האש , משחררים לחץ בזהירות, פותחים את המכסה מערבבים 2 כוסות יין עם 3 כפות מחוקות של אבקת מרק בצל "קנור" והמשמשים המיובשים מוסיפים לסיר - סוגרים מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות מהרתיחה.
משחררים לחץ בזהירות מוציאים את הבשר ופורסים ליד השולחן. יוצקים מן הרוטב על המנה.
הצעה שלי:
להכין את המנה כולה בקדירה בתנור יום קודם להגשה- ההכנה דומה בהבדל אחד - את כל המרכיבים (פרט למשמשים) מכניסים לקדרה . סוגרים ואופים 3 שעות 180 מעלות צלסיוס. ב1/4 שעה אחרונה - לפתוח בזהירות את מכסה הקדרה ולהוסיף את המשמשים לסגור ולסיים את האפיה כמתוכנן. לפי נסיוני כדאי להפריד את הבשר מן הרוטב. לצנן לגמרי ולשמור על הבשר במקרר - בשר קר נפרש יותר יפה להגשה. לחמם את הבשר בפרוסות עם הרוטב לפני הארוחה.
מגיש:
מקור: אוסם- התקונים שלי
שתף את המתכון
