הוראות הכנה
מרכיבים
2 קוביות זנגביל טרי בגודל 2.5 ס"מ קלופות וקצוצות גס
4 כפות מים+3/4 כוס מים
6 כפות שמן צמחי
נתחי עוף במשקל 1 ורבע ק"ג ללא עור
5 שיני שום קלופות וקצוצות דק מאוד
1 צרור גדול כוסברה טריה קצוצה דק מאוד
1-1/2 פלפל ירוק חריף, טרי, קצוץ דק מאוד
1/4 כפית אבקת צילי
2 כפיות זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום טחון
1 כפית מלח או לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1 שמים את הזנגביל ו-4 כפות מים במיכל הממחה או מעבד המזון ומעבדים למשחה.
2 מחממים את השמן בסיר רחב וכבד (רצוי מטפלון) על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים נתחי עוף ככל שהסיר יוכל להכיל בשכבה אחת, ומשחימים משני הצדדים. מוציאים בכף מחוררת. משחימים כך את כל נתחי העוף.
3מוסיפים את השום לשמן החם. ברגע שהשום מקבל גוון חום בינוני, מנמיכים לאש בינונית ויוצקים לסיר את המשחה מן הממחה. בוחשים ומטגנים דקה.
4 מוסיפים את הכוסברה הטריה, הפלפל הירוק, אבקת הצ'ילי, הכמון הטחון, זרעי הכוסברה הטחונים, הכמון והמלח. בוחשים ומבשלים דקה.
5 מוסיפים לסיר את כל נתחי העוף, יחד עם המיצים שהצטברו. מוסיפים גם 3/4 כוס מים ואת מיץ הלימון. בוחשים ומביאים לרתיחה.
6 מכסים היטב, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 15 דקות.
7 הופכים את נתחי העוף מכסים ומבשלים שוב 20 דקות נוספות, עד שהעוף יתרכך. אם הרוטב דליל מדי, מסירים את המכסה, מגבירים מעט את האש ומבשלים עד שחלק מהנוזלים יתאדה.
מגיש:
מקור: כרטסת המתכונים שלי
שתף את המתכון