הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 שוקי עוף (או כל חלק של עוף האהוב עליכם)
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
1 גזר בינוני חתוך לעיגולים
1 כף גדושה אבקת מרק
1 כף גדושה גריל עוף
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס יין אדום מתוק (ניתן להישתמש גם ביין אדום יבש או חצי יבש)
1 כוס מים
2-3 גרגרי פלפל אנגלי (אם אין אז לא חייבים, לפעמים גם לי לא היה והשתמשתי בלי ויצא לא רע בכלל)
2 שיני שום קצוץ
2 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
בסיר מסדרים בשכבה אחת את חלקי העוף, מעל מפזרים את הבצל הקצוץ, עיגולי הגזר ואת 2 שיני השום הקצוץ והפלפל האנגלי.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את: אבקת המרק + גריל עוף+ פלפל שחור+ מלח+שמן+ רוטב סויה + יין אדום + מים ושופכים מעל העופות ומבשלים בתחילה כ- 8-10 דקות באש גבוהה ואז מעבירים לאש הכי נמוכה וממשיכים לבשל כשעה וחצי, 10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את 2 שיני השום הכתוש.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון
