הוראות הכנה
מרכיבים
נתח שלם של צלעות טלה קדמיות , מנוקה ממכסה
השומן ומהגיד שבצד הנתח (מבקשים מהקצב לנקות).
מלח גס
ענף עלי טימין
ענף עלי רוזמרין
1/2 צנצנת דובדבנים במיץ טיבעי
חצי כוס מיץ דובדבנים
1 כפית חומץ בלסמי
1 כף סוכר דמררה
1 כפית גינגר טרי
כפית פלפל שחור גרוס עבה
לזיגוג ועיבוי הרוטב
50 ג"ר מחמאה
אופן ההכנה
1.משרים ללילה במקרר את הבשר בכל חומרי המישרה בתבנית עטופה בניילון
ניצמד
2.מעסים את הבשר היטב בחומרי המישרה
3.מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מניחים את נתח הבשר על רשת של התנור ומכניסים לתנור, אופים 25 דקות, עד הזהבה
4.מעבירים את הנתח המוזהב לתבנית ויוצקים מעליו את חומרי המישרה והדובדבנים ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות כך שהבשר יישאר מעט ורוד.
5.במחבת ממיסים 50 ג"ר מרגרינה ומוסיפים את הרוטב הנותר מתבנית האפיה
ומצמצמים עד ליצירת רוטב עבה ומזוגג
6.חותכים את נתח הצלעות לאורכו ומפרידים בין הבשר לצלעות. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ. מסדרים 2 צלעות למנה וכף מהדובדנים והרוטב
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון
