הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילוגרם צלעות כבש טריות, שטופות ומיובשות מנוזלי השטיפה
6 כפות שמן [אני מעדיפה שמן זית]
2 שיני שום פרוסות
½ כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור [אפשר פחות]
¼ כפית פלפל לבן
½ כפית כמון
8 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 סנטימטר
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כורכום
6 כפות שמן תירס/סויה/זית
1 כוס מים
אופן ההכנה
לתבל את פרוסות תפוחי האדמה ולערבב עם השמן.
לערבב תבלינים בשמן ולעסות היטב את הצלעות, להעביר לכלי חסין אש שעליו הונחו פרוסות תפוחי אדמה ולהכניס לתנור מחומם ל-250°c , לאפות 30 דקות, לכסות ברדיד אלומינום, להנמיך חום התנור ל 180°c ולהמשיך לאפות 80 עד 100 נוספות.
להגיש חם.
חג שמח.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
