הוראות הכנה
מרכיבים
1 קארה טלה (שורת צלעות במשקל 270-300 גרם)
3 כפות מלח ים
5-4 גבעולי רוזמרין
5 שיני שום
קליפת לימון משני לימונים
5 תפוחי אדמה גדולים
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
אופן הכנה:
* כאשר קונים את הבשר יש לבקש מהקצב שיסיר את החיבור בין הצלעות
כדי שניתן יהיה לפרוס את הנתח לאחר הצלייה.
1. בעזרת מכתש ועלי דופקים את שיני השום בתוספת מלח עד שנוצרת מחית. מוסיפים את עלי הרוזמרין וקליפת לימון ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
2. מורחים ומעסים את הצלעות מכל הצדדים כולל בין העצמות ומתחת למכסה השומן במידת האפשר. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור למשך הלילה או ל- 6 שעות.
3. מנקים את תפוח האדמה וחותכים לאורך פרוסות עבות. מסדרים בשכבה אחת על פני תבנית אפיה ממליחים ומפלפלים, מוסיפים מעט רוזמרין ומטפטפים מעט שמן זית מעל.
4. מניחים על פני תפוח האדמה את נתח הצלעות כאשר הבשר בטמפ' החדר כלומר שהה כשעה מחוץ למקרר לפני הצלייה.
5. מחממים תנור לחום גבוה כ- 220-240 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור, לאחר כ- 15 דקות מורידים את החום ל- 160-180 מעלות למשך 30 דקות נוספות.
אין לפרוס את הבשר מיד עם צאתו מהתנור יש להמתין כ- 6 דקות.
6. מעבירים את תפוח האדמה לכלי הגשה, פורסים את הנתח לצלעות בודדות ומגישים בתוספת פלחי לימון טרי או רוטב לימונים כבושים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
