הוראות הכנה
מרכיבים
לקבבונים
300 גרם בשר טחון
כף שמן
פלפל שחור
מלח
גריל סטיק/עוף
לירקות
3 בצלים
3 תפוחי אדמה
3 עגבניות
ראש שום
לרוטב
מעט שמן
2 כפיות פפריקה מתוקה
תבלין גריל סטיק/עוף
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה
לקבבונים
ללוש את הבשר טחון והתבלינים, ליצור קבבונים או קציצות שטוחות.
לרוטב
לערבב כל כל מרכיבי הרוטב, ולהוסיף מים (כ- 1/4 כוס) ולבחוש.
להכנת המאפה
להניח בתבנית (אפשר בפיירקס) בשכבות לפי הסדר הבא:
בצלים קלופים ופרוסים לטבעות טבולים ברוטב
תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לטבעות טבולים ברוטב
להניח את הקבבונים מעל תפוחי האדמה
עגבניות פרוסות לטבעות טבולות ברוטב
ראש של שום שטוף וחצוי לשניים (להניח בצד בתבנית)
לכסות התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור בחום בינוני גבוה כשעה עד שעה וחצי.
להוציא את נייר הכסף, ולאפות 10 דקות נוספות. (עדיף בגריל לקבלת צבע יפה).
(אם אוכלים מאוחר יותר, אפשר להשאיר עם כיסוי בחום שבת עד הארוחה).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
