חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת בשר בקר בירקות שורש ויין וורמוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדרת בשר בקר בירקות שורש ויין וורמוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.8 ק"ג בשר בקר או בשר עגל בקר, חתוך לקוביות רבועות 4X4 ס"מ לערך- אפשרבשר מנתח צ'אק
שנמצא מתאים אבל גם נתחים אחרים המתאימים לקדירה, יצלחו.(לאחרונה למדתי שבשול ארוך מדי של הצאק' מייבש אותו מדי)
בקבוק יין וורמוט אדום ( או יין אדום מתוק - אם ממש לא מוצאים וורמוט אדום או לבן)
3 בצלים בינונים, חתוכים לקוביות
5-6 גזרים, קלופים
שורש סלרי, מנוקה ופרוס או גבעולי סלרי כולל העלים, חתוכים לרצועות עבות
שורש פטרוזיליה, מקולף שלם
אפשר גם פארסניפ (לא הכרחי)
גיוון אפשרי 2 סלקים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
1 כף אבקת מרק
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
אפשרי, ענף רוזמרין
אפשרות לגיוון : פטריות שמפיניון או אחרות, שטופות ושלמות
מלח ופלפל שחור גרוס , עדיף גרוס טרי
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים בשמן הזית את הבצלים בקדירת הבישול, טיגון ראשוני ומיד מוסיפים את קוביות הבשר, מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם , לאחר השחמה קלה, מוסיפים את כל שאר הרכיבים ויוצקים את היין מעל, כל הבקבוק . מבשלים תחילה על אש גדולה עד לרתיחה , מנמיכים הלהבה ומכסים. בישול ' כשמדובר בבשר צ'אק רק עד שעה , לטעום אם מוכן כבר אחרי 34 שעה, אחרת הבשר מתייבש. בשר בקר אחר שנועד לבישול ממושך בין שעתיים לשלש, עד שהבשר רך מאד.
תוספת מומלצת אורז לבן או אורז בגזר או דלעת + צימוקים ושקדים מקופלים . לחובבי שום, אורז לבן (כוס וחצי, מסוג תאילנדי או פרסי)מטוגן תחילה בשמן זית ביחד עם 5-6 שיני שום שלמות או חתוכות לפרוסות, מים ביחס של 2.5 כוסות לכוס אורז, מלח, מערבבים שלא כמקובל..ולאחר היווצרות "מערות" מכסים , מכבים הלהבה ומשאירים על הכיריים ללא תזוזה לפחות 15 דקות. (נאמר לי שהוספת שום לאורז היא גירסת בישול אורז ברזילאית)
בתאבון
מגיש: MAAmateurCook
מקור: בהשראת מסעדת רפא ראש פינה
שתף את המתכון