הוראות הכנה
מרכיבים
1.8 ק"ג בשר בקר או בשר עגל בקר, חתוך לקוביות רבועות 4X4 ס"מ לערך- אפשרבשר מנתח צ'אק
שנמצא מתאים אבל גם נתחים אחרים המתאימים לקדירה, יצלחו.(לאחרונה למדתי שבשול ארוך מדי של הצאק' מייבש אותו מדי)
בקבוק יין וורמוט אדום ( או יין אדום מתוק - אם ממש לא מוצאים וורמוט אדום או לבן)
3 בצלים בינונים, חתוכים לקוביות
5-6 גזרים, קלופים
שורש סלרי, מנוקה ופרוס או גבעולי סלרי כולל העלים, חתוכים לרצועות עבות
שורש פטרוזיליה, מקולף שלם
אפשר גם פארסניפ (לא הכרחי)
גיוון אפשרי 2 סלקים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
1 כף אבקת מרק
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
אפשרי, ענף רוזמרין
אפשרות לגיוון : פטריות שמפיניון או אחרות, שטופות ושלמות
מלח ופלפל שחור גרוס , עדיף גרוס טרי
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים בשמן הזית את הבצלים בקדירת הבישול, טיגון ראשוני ומיד מוסיפים את קוביות הבשר, מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם , לאחר השחמה קלה, מוסיפים את כל שאר הרכיבים ויוצקים את היין מעל, כל הבקבוק . מבשלים תחילה על אש גדולה עד לרתיחה , מנמיכים הלהבה ומכסים. בישול ' כשמדובר בבשר צ'אק רק עד שעה , לטעום אם מוכן כבר אחרי 34 שעה, אחרת הבשר מתייבש. בשר בקר אחר שנועד לבישול ממושך בין שעתיים לשלש, עד שהבשר רך מאד.
תוספת מומלצת אורז לבן או אורז בגזר או דלעת + צימוקים ושקדים מקופלים . לחובבי שום, אורז לבן (כוס וחצי, מסוג תאילנדי או פרסי)מטוגן תחילה בשמן זית ביחד עם 5-6 שיני שום שלמות או חתוכות לפרוסות, מים ביחס של 2.5 כוסות לכוס אורז, מלח, מערבבים שלא כמקובל..ולאחר היווצרות "מערות" מכסים , מכבים הלהבה ומשאירים על הכיריים ללא תזוזה לפחות 15 דקות. (נאמר לי שהוספת שום לאורז היא גירסת בישול אורז ברזילאית)
בתאבון
מגיש:
מקור: בהשראת מסעדת רפא ראש פינה
שתף את המתכון
