חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובאנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובאנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
• 1 קילו קמח
• 3 וחצי כוסות מים פושרים
• 25-30 גרם שמרים (מקובייה של 50)
• 5 כפות סוכר
• כף וחצי שטוחות מלח
• 100-150 גרם מרגרינה רכה
אופן ההכנה
1. להמיס בצלוחית עמוקה שמרים+חצי כוס מים ולהניח בצד
2. בקערה גדולה לערבב קמח+סוכר+מלח+3 כוסות מים+השמרים המומסים וללוש הכל לבצק אחיד ונעים ולכסות בניילון/מגבת. להשאיר להתפחה כרבע שעה
3. לאחר רבע שעה להרטיב את היד ולעבד את הבצק קלות עד להורדת הנפח (לא ללוש ממש( ולכסות שוב.לחזור על הפעולה עוד 3 או 4 פעמים.
4. לשמן חצי ממשטח העבודה ולחלק את הבצק לעיגולים (בערך תשעה),למרוח אותם למעלה בקצת מרגרינה כדי שלא ידבקו לשקית,לכסות אותם בניילון.
5. לרכך את המרגרינה במיקרו ולשמן סיר של קובאנה (תחתית+דפנות) ולהניח על השיש
6. לשמן קצת את החצי השני של משטח העבודה וגם את הידיים.לוקחים עיגול אחד ומועכים אותו קלות עם הידיים.פותחים אותו לעלה דק וגדול ע"י משיכה בעדינות מכל הכיוונים-לא נורא אם יהיה חור קטן
7. מורחים מרגרינה על העלה (לא להתקמצן( ומגלגלים אותו צפוף צפוף לחבל ארוך-כמו נחש יוצרים קשר ומניחים בסיר (ראה תמונה).
וכך ממשיכים עם יתר העיגולים.אין צורך לסתום את כל החורים כי ממילא הבצק תופח
8. מכסים את הסיר המכסה ומניחים לתפוח
טיפ:אני שמה את הסיר על רשת מעל קערה עם מים רותחים והאדים גורמים לבצק לתפוח יותר מהר
9. לאחר שתפח עד למעלה (ראה תמונה) מכניסים לתנור 180 מעלות מכוסה במכסה כ-20 דקות כשהדפנות מתחילות להשחים להוציא את המכסה ולהמשיך לאפות עד להשחמה מלמעלה.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון