הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
3 וחצי כוסות מים פושרים
25-30 גרם שמרים (מקובייה של 50)
5 כפות סוכר
כף וחצי שטוחות מלח
100-150 גרם מרגרינה רכה
אופן ההכנה
1. להמיס בצלוחית עמוקה שמרים+חצי כוס מים ולהניח בצד
2. בקערה גדולה לערבב קמח+סוכר+מלח+3 כוסות מים+השמרים המומסים וללוש הכל לבצק אחיד ונעים ולכסות בניילון/מגבת. להשאיר להתפחה כרבע שעה
3. לאחר רבע שעה להרטיב את היד ולעבד את הבצק קלות עד להורדת הנפח (לא ללוש ממש( ולכסות שוב.לחזור על הפעולה עוד 3 או 4 פעמים.
4. לשמן חצי ממשטח העבודה ולחלק את הבצק לעיגולים (בערך תשעה),למרוח אותם למעלה בקצת מרגרינה כדי שלא ידבקו לשקית,לכסות אותם בניילון.
5. לרכך את המרגרינה במיקרו ולשמן סיר של קובאנה (תחתית+דפנות) ולהניח על השיש
6. לשמן קצת את החצי השני של משטח העבודה וגם את הידיים.לוקחים עיגול אחד ומועכים אותו קלות עם הידיים.פותחים אותו לעלה דק וגדול ע"י משיכה בעדינות מכל הכיוונים-לא נורא אם יהיה חור קטן
7. מורחים מרגרינה על העלה (לא להתקמצן( ומגלגלים אותו צפוף צפוף לחבל ארוך-כמו נחש יוצרים קשר ומניחים בסיר (ראה תמונה).
וכך ממשיכים עם יתר העיגולים.אין צורך לסתום את כל החורים כי ממילא הבצק תופח
8. מכסים את הסיר המכסה ומניחים לתפוח
טיפ:אני שמה את הסיר על רשת מעל קערה עם מים רותחים והאדים גורמים לבצק לתפוח יותר מהר
9. לאחר שתפח עד למעלה (ראה תמונה) מכניסים לתנור 180 מעלות מכוסה במכסה כ-20 דקות כשהדפנות מתחילות להשחים להוציא את המכסה ולהמשיך לאפות עד להשחמה מלמעלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
