הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 בטטות גדולות, מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות של 1.5 ס"מ
100 גר' שקדים מקולפים, פרוסים ומולבנים
4 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
5 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
נקלה את השקדים הפרוסים על מחבת במשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב מזדמן, עד שישחימו קלות. נניח בצד להתקרר.
בסיר עם מים רותחים נבשל את קוביות הבטטה למשך מספר דקות, עד שיתרככו מעט (אבל לא יותר מדי). נוציא מהמים, נעביר לתבנית שתונח בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות.
לאחר מכן נוציא את קוביות הבטטה מהתנור, נעביר לקערה, נוסיף את השקדים הקלויים, השום הכתוש, מעט מלח ופלפל לפי הטעם. נערבב בעדינות כדי לא למעוך את הבטטות. ניתן להגיש קר או חם - לפני ההגשה נפזר מלמעלה את הסילאן ושמן הזית, נקשט במעט עירית קצוצה (לא חובה) ונגיש מיד: כמנה ראשונה (יחד עם מזטים נוספים) או כתוספת למנה עיקרית (הולך מצוין עם כבדי עוף מטוגנים, למשל).
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
