חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוביות בטטה ושקדים קלויים עם סילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה קלילה של בטטות אפויות, עם שקדים קלויים ודבש תמרים מתוק - ללקק את האצבעות!
קוביות בטטה ושקדים קלויים עם סילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה קלילה של בטטות אפויות, עם שקדים קלויים ודבש תמרים מתוק - ללקק את האצבעות!
הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 בטטות גדולות, מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות של 1.5 ס"מ
100 גר' שקדים מקולפים, פרוסים ומולבנים
4 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
5 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
נקלה את השקדים הפרוסים על מחבת במשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב מזדמן, עד שישחימו קלות. נניח בצד להתקרר.
בסיר עם מים רותחים נבשל את קוביות הבטטה למשך מספר דקות, עד שיתרככו מעט (אבל לא יותר מדי). נוציא מהמים, נעביר לתבנית שתונח בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות.
לאחר מכן נוציא את קוביות הבטטה מהתנור, נעביר לקערה, נוסיף את השקדים הקלויים, השום הכתוש, מעט מלח ופלפל לפי הטעם. נערבב בעדינות כדי לא למעוך את הבטטות. ניתן להגיש קר או חם - לפני ההגשה נפזר מלמעלה את הסילאן ושמן הזית, נקשט במעט עירית קצוצה (לא חובה) ונגיש מיד: כמנה ראשונה (יחד עם מזטים נוספים) או כתוספת למנה עיקרית (הולך מצוין עם כבדי עוף מטוגנים, למשל).
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון