הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח מנופה
30 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
3 כפות מלח
150 גרם חמאה
אופן ההכנה
שמים את השמרים בקערית קטנה עם הסוכר ומעט מים ומניחי להם לתסוס במשך כעשרים דקות.
שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, מוסיפים את המלח והמים בהדרגה ולשים לבצק רך מאד, אך לא דביק, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה למשך כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה, דוקרים פעמיים או שלוש באצבעות ולשים לרגע. מכסים שוב ונותנים לו לתפוח שוב כשעה.
ממיסיים בסיר קטן את החמאה.
צרים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס בידיים רטובות. מגלגלים כדור בצק בקמח, ומיד אחר כך בחמאה מומסת ומניחים אותו בסיר אלומיניום. כך עד גמר הבצק, קומות קומות הכדורים צריכים להגיע עד למחצית גובה הסיר.
מכניסים לתנור בחום של 180 ממעלות למשך כשעה וחצי.
מנמיכים לחום של 80 מעלות ואופים במשך כל הלילה.
בשלב כלשהו באמצע האפייה מוציאים את הקובנה מהסיר, הופכים אותה בעדינות וממשיכים באפייה.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
